Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberi Aydın gündemine bomba gibi düştü. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede FETÖ’nün mahrem imamının ifadelerine yer verildi. Ali Yağmur’un örgütün Şırnak  ve Mardin’de kaymakam ve vali yardımcılarından sorumlu mahrem imam olduğu ve Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik’in 2012’den 2015’e kadar sohbetlere katıldığını ifadesinde anlattığı ortaya çıktı. Mahrem imam Ali Yağmur ifadesinde, “Sohbetler ya bende ya da kaymakam ve vali yardımcılarının evlerinde iki haftada bir olurdu. Terör bölgesi olduğu için süreler uzayabiliyordu. Çelik bu tarihte Mazıdağı kaymakamıydı. 2015’te Koçarlı Kaymakamlığı’na atanana kadar sohbetlere katıldı” ifadelerini kullandı.

Mahrem imam Ali Yağmur ifadesinin devamında, Çelik’in sohbet grubunda o dönemin Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, vali yardımcıları Hüseyin Avcı, Sami Palamut, Dargeçit Kaymakamı Adem Ünal ve Nusaybin Kaymakamı Murat Girgin’in yer aldığını, sonradan Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu ve Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can’ın katıldığını ileri sürdü. Adı geçenlerden Demir ve Girgin dışındakiler, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’den tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı : İhraç edilmeli

FETÖ’nün mahrem imamı Ali Yağmur’un itiraflarından sonra İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’nin 21 Aralık 2017’deki araştırma raporunda Kaymakam Fırat Çelik’in kamu görevinden uzaklaştırılmasını önerdiği ortaya çıktı.

Müfettişler tarafından hazırlanan 12 Aralık 2018 tarihli raporda, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik’in EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre; mahrem yapı ile iltisaklı kamu çalışanları listesinde yer aldığı, Bağcılar ve Bakırköy’de örgütün kontrolündeki ders çalışma evlerinde kaldığı ve kaymakamlık sınavına da bu evlerde hazırlandığı yönünde bilgilere ulaşıldı.

‘İftiraya uğradım’ dedi, yırttı

Konuyla ilgili ifadeye çağrılan Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik’in suçlamaları kabul etmediği ve iftiraya uğradığını söylediği öğrenildi.