Yetkililer 1030 kişinin yaralandığını duyurdu. Birçok binanın yıkıldığı depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altında 38 kişinin bulunduğu açıklanırken, bölgeden peş peşe mucize haberleri geldi. Sabah saatlerinden bu yana enkaz altından beş kişi çıkarıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşması; 

- Bizim daha önce belirlediğimiz afet müdahale planı çerçevesinde adımı attık. Akşamdan itibaren kamuoyumuzu doğru bilgilendirmek için gerek bizler gerek Cumhurbaşkanlığımız kamuoyumuza sürekli olarak bilgi vermeye çalışıyoruz.
- Depremin olduğu andan itibaren bilgi akışını kesmedik. Malatya Doğanyol'da 4 vatandaşımız, Elazığ'da 18 vatandaşımız hayatını kaybetti.
- Temel veriler çerçevesinde hayati tehlikesi olan bir hastamız yok.
- 6 İHA gerek Elazığ gerek Malatya'da çalışmalarını sürdürdü.
- Göçük altında net bir rakam vermekten sürekli kaçınırız sabahtan itibaren 5 vatandaşımız sağ çıkartıldı.22 kişinin enkaz altında olduğu düşünülüyor.5 kişilik bir ses geldiği konusunda sonuçlar var.
- 398 artçı deprem oldu. 
- Toplam 39 kişi göçük altından sağ çıkarıldı. Doğanyol'da göçük altında kimse kalmadı.
- Enerji, ulaşım, iletişim, doğalgaz ve alt yapı konusunda sorun yaşamadık. 
- Gece soğuktu, yemek, battaniye, çadır ihtiyacı sevk edildi. Akşam özellikle Elazığ'da 6 aş evi 20 bin kişiye sürekli sabaha kadar yemek çıkardı. 7 mobil mutfak görevini yerine getirdi.
- Spor salonları, okullar, kütüphaneler, kamu misafirhanelerimize halkımızı çağırdık. 12500 kişi misafirimiz oldu. 4 çadır alanı ile birlikte taziye evlerimizi ilave ettik. 
- Arama kurtarma dahil olmak üzere tüm koordinasyon ve yardım AFAD tarafından gerçekleştirilmektedir.
- Devletimiz ve milletimiz güçlüdür. Ulaşabildiğimiz her yere elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Biraz sonra evlere girilip girilmeme konusunda değerlendirme yapılacak. - Adıyaman’da cezaevinde bir hasar durumu ortaya çıktı. Ve adalet Bakanlığımız ile yapılan koordinasyon çerçevesinde Adıyaman Cezaevi’nin boşaltılmasının doğru olabileceği yönünde karar alındı.
Yine bunun yanı sıra bölgeye 2 bin 418 personel; bunların hepsi arama kurtarmacı olarak nitelendirebileceğimiz personel geldi.
- Enkazlar kolay enkazlar değil zor enkazlar. İyi bir süreç yürütüldüğü kanaatindeyim.
- Vefat edenlere rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizden dua bekliyoruz.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

- 22 vatandaşımızı kaybettik maalesef.
- 1031 kişi hastanelerimize müracaat etti.
- 382 vatandaşımız yaralı idi. 128 hastamız hastanede, 34 hastamız yoğun bakımda. 8 hastamız ameliyat edildi. Bu hastalarımızdan durumu kritik olan herhangi bir hastamızın olmadığını söyleyebiliriz.
- 180 ambulansımıza ilave 317 ambulans ile müdahale ettik. 4 donanımlı sahra hastanemiz bulunuyor. İhtiyaç halinde hazır halde tutuyoruz. 
- Yakınlarının nerede tedavi edilmesini bilmek üzere bir duyurumuz olmuştu. Alo 184'e yoğun bir talep oldu. Sahada bütün sağlık personelimiz ve kurtarma ekibimiz hizmete hazır bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar.