Aydın’da yayın yapan bir yerel gazeteye canlı yayın konuğu olan JESDER Başkan Yardımcısı ve MAREN Enerji Genel Müdürü Mehmet Şişman, jeotermal santralleriyle ilgili açıklama yapan ve sınır değerlerini aşan bir durumun olmadığını öne süren Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in açıklamalarını boşa çıkarttı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ‘Ölçümleri açıklamak için 60 gün süre veriyorum, onlar açıklamazsa ben açıklayacağım’ şeklinde yaptığı açıklamayı hatırlatan JESDER Başkan Yardımcısı Mehmet Şişman, “Özlem Başkanımızın açıklamasını izledim. Özlem hanım siyaset yapmadığını söyledi. Bu milli enerji dedi. Ben iyi işletmelerle ilgili bir sorunum yok. Bu işi iyi yapmayan firmalarla ilgili düzeltmelerini istiyorum dedi. Bu son derece güzel bir yaklaşım. Sonuç itibariyle iyiyle kötüyü ayırma anlamında düzeltin kendinizi dedi. Ölçümlerin yapılmasını son derece iyi ve doğal karşılıyorum. En azından bize de ışık tutacak, bizlere de bir faydası olur” şeklinde konuştu.

JESDER Başkan Yardımcısı Mehmet Şişman’ın açıklamaları, akıllara Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in “Çevre ile ilgili aktif ve pasif ölçümler sürekli yapılıyor. Sınır değerlerini aşan bir durum yok” getirdi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in kesinlikle kabul etmediği jeotermal sorunuyla ilgili JESDER Başkan Yardımcısı Mehmet Şişman’ın yaptığı öz eleştirinin Aydın’da jeotermal gündemini değiştirmesi bekleniyor.