İzmir’in Karşıyaka ilçesinde sınıf öğretmeni olarak görev yapan lösemi hastası öğretmen Mehmet Demen ve diğer kök hücre bekleyen hastalar için düzenlenen kampanyaya Kuşadası Belediye Başkan Vekili Funda Şenol, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri de destek verdi. Kuşadalıları, Mehmet Demen öğretmen ve kök hücre bağışı bekleyen tüm lösemi hastalarına bağışta bulunmaya çağıran Belediye Başkan Vekili Funda Şenol “Her yıl binlerce yurttaşımız kanser hastalığı nedeni ile yaşamını yitiriyor. Mehmet Demen öğretmen de yaklaşık beş aydır lösemi hastalığı ile mücadele ediyor. Biz de Kuşadası Belediyesi olarak Mehmet öğretmen için umut olmak istedik. Türk Kızılayı ile iş birliği içerisinde ilçemizde kök hücre ve kan bağışı kampanyası başlattık. Üç gün boyunca sürecek bu kampanyaya tüm hemşehrilerimizin katılmasını istiyoruz” dedi. 

ÖYKÜ ARİN’E DONÖR OLMUŞTU

Lösemi hastası Mehmet Demen’in amcası Cemal Demen, yeğeni için başlatılan kök hücre bağış kampanyasını Kuşadası’na taşıyan tüm yetkililere teşekkür ederek “Asrın vebası olarak nitelendirilen kanser bugün hepimizin kapısında. Yeğenim Mehmet yaşamayı ve yaşatmayı seven bir insandır. Öyle ki, Mehmet geçtiğimiz sene lösemi hastalığı teşhisi konulan 5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’ya donör olmuştu. Bugün aynı hastalıkla kendisi mücadele ediyor. Donör olmak hayat kurtarır. Tüm Kuşadalıları, Türk Kızılayı ile Kuşadası Belediyesi iş birliğinde düzenlenen kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz” dedi.  

Kuşadası Belediyesi ile Türk Kızılayı iş birliğinde düzenlenen “Donör Ol Hayat Kurtar” kampanyasına katılmak isteyenler 17 Ocak saat 17.30’a kadar belediye ana hizmet binası önünde bulunan kan bağışı aracına başvurabilirler.