Güney Kıbrıs'ta mahkemenin toplu tecavüze uğradığını söyleyen İngiliz kadını yalancılıkla suçlamasının ardından gelişmeler devam ediyor. Kıbrıs Cumhuriyeti mahkemeleri tarafından suçlu bulunan 19 yaşındaki İngiliz turist mahkeme huzuruna çıkarılarak kararı dinledi.

Gazimağusa Bölge Mahkemesi 19 yaşındaki genç kıza ertelenmiş 4 ay hapis cezası verildi. Artık evine dönebilecek.

Genç kız ayrıca 119 sterlin (936 lira) para cezasına çarptırıldı.

Genç kız mahkemeden yüzü kapalı çıktı ve ailesine sarılarak ağladı. Mahkeme öncesi önce onlarca protestocu Paralimni'deki Gazimağusa bölge mahkemesinin önünde toplandı.

Protestocular “Yazıklar olsun Kıbrıs adaleti”, “Kurbanı suçlamayı bırak” ve “Yalnız değilsin” şeklinde sloganlar attı. Bazı protestocular “Sana inanıyoruz” ve “Korkma” yazan pankartlar taşıdı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın sözcüsü yaptığı açıklamada, "Süreçle ilgili ve genç kızın adil yargılanması konusunda endişelerimiz vardı ve bunları Güney Kıbrıs yetkililerine söyledik. Şimdi genç kızın eve dönüyor olmasından memnunuz" dedi. Genç kız suçlu bulunmasının ardından 1 yıl hapis cezası almıştı. Pataloglar ise genç kızın hapse girerse intihar etme olasılığı olduğu yönünde uyarılarda bulunmuştu.

VÜCUDUNDAKİ ÇÜRÜKLER İLK KEZ ORTAYA ÇIKARILDI 

Olayın gelişmeleri hız kesmeden devam etti. 19 yaşındaki bir futbolcunun da 'sahte toplu tecavüz' iddialarına karıştığı belirlendi. İstailli Shimon Yusufo, 19 yaşındaki İngiliz kızla tanışıp rızaya dayalı cinsel birliktelik yaşadığını fakat daha sonra iddialardaki gibi grup ilişkide yer almadığını belirtti.

İngiliz genç kız, yarı profesyonel futbolcu Yusufov'un onu tutarken 11 İsrailli arkadaşının kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü. Shimon Yusufov'un genç kızla çekmiş olduğu fotoğraf İngiliz basınına yansıdı. Genç kızın olaydan sonra vücudunda meydana gelen 35 çürük izi İngiliz medyasında ilk kez yayımlandı.

"ÇÜRÜK İZLERİ DENİZ ANASI YÜZÜNDEN" 

The Sun, Güney Kıbrıslı hakimin, vücuttaki bu çürükleri tecavüz nedeniyle değil, genç kızın denize girdiği sırada deniz anası sokması nedeniyle oluştuğunu ifade etmesini büyük bir skandal olarak nitelendirdi. Uzmanlar böyle bir durumun mümkün olamayacağını ifade ediyor.

Twitter'da başlatılan kampanyaya, karşılaştığı baskılar sonucu ifadesini değiştirmek zorunda kaldığını söyleyen kadının annesi de katıldı. Kadının annesi BBC'ye yaptığı açıklamalarda Güney Kıbrıs'a yönelik boykotu desteklediğini, Aya Napa'nın turistler için güvenli bir yer olmadığını söyledi.

Anne, kızının travma sonrası stres bozukluğu yaşadığını söyledi. Genç kadın, hipersomniya nedeniyle kızının günde 18 ila 20 saat uyuduğunu, halüsinasyonlar görmeye başladığını ifade etti: "Bir an önce İngiltere'ye getirilip tedavi altına alınması gerekiyor.

Müdahale edilmezse geçirdiği rahatsızlıklar kalıcı hale gelecek." İngiliz kadın, 17 Temmuz'da iş seyahati için gittiği Güney Kıbrıs'taki turistik Aya Napa bölgesinde bir otelde, 12 İsraillinin tecavüzüne uğradığını söylemiş, olaydan birkaç saat sonra polise şikayette bulunmuştu.