Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Kongresi’ne katıldı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Çerçioğlu, Aydın’ın gündemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Konuşmasının büyük bölümünü jeotermal hava kirliliğine ayıran Başkan Çerçioğlu, ilgili kurumların jeotermal ölçümlerini açıklamasını istedi.

Aydın’ın en büyük sorununun jeotermal olduğunu ifade eden Başkan Çerçioğlu, “İnsanın ve çevrenin sağlığı bizim için en önemli faktör. Bugün Aydın’da, İncirliova’da, Germencik’te ve diğer ilçelerde kanser vakaları hızla artıyor. Nedeni jeotermal. Buradaki firmalar yatırım yapmıyorlar, bacalarından zehir çıkıyor. Ben bunu daha önce de ifade ettim; benim elimde ölçümler var. Siz açıklamazsanız koordinatlarıyla ben açıklayacağım. Gelin açıklayın. Açıklamak istemiyorsanız gidin bu firmaları denetleyin” dedi.

Başkan Çerçioğlu : Durum o kadar vahim

Konuşmasını sürdüren Başkan Çerçioğlu, “Beylerin cebine daha fazla para kalacak diye teknolojiyi uygulamıyorlar. Sorun buradan kaynaklanıyor. Biraz daha az para kazansınlar, bizi zehirlemesinler. Onlar burada yaşamıyor. Bizler burada yaşıyoruz. Bizleri zehirliyor” dedi.