CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Cumhurbaşkanlığı korumalarının, kullandıkları araçların sayısını ve araçların akaryakıt masraflarını sordu. Ancak Sertel, verdiği önerge için ilginç bir yanıt aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle gönderilen önergedeki 9 soruya sadece bir paragraf yanıt geldi.

Oktay imzasıyla gelen yanıtta “10/07/2018 tarihli ve 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Karanamesi’nde belirtilen ve Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğünün görev alanına giren hususlar, herhangi bir güvenlik zafiyeti oluşturmayacak şekilde yeteri kadar personel teçhizatla yerine getirilmektedir” ifadelerine yer verildi.

“BU YÜZDEN YANIT VEREMİYORLAR”

Gazete Duvar‘dan Serkan Alan’ın haberine göre, şehirlerarası yolculuk yaptığı sırada 11 TIR’lık bir konvoyla karşılaştığını, bu TIR’ların Cumhurbaşkanlığına ait korumaların teçhizatlarını taşıdıklarını öğrenmesinin ardından bu soru önergesi verdiğini ifade eden Sertel, “İnsanın can güvenliği çok önemli ama Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti içerisinde hangi kente giderse gitsin orada emniyet teşkilatı, jandarma var. İllerdeki güvenliğe eğer güvenilmiyorsa büyük bir problem vardır. Bu bir israf ve halkın parasını savurmadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bir paragraflık yanıtını, “yanıt alamama ilk kez olmuyor” sözleriyle değerlendiren Sertel, “Sorduğumuz sorulara yanıt verecek halde değiller. Bırakın gizlemeyi yanıt verecek halleri yok. ‘Sayın Cumhurbaşkanımız 250 korumayla İzmir’e geliyor. Korumaların 30 arabası da TIR’larla taşınıyor’ deseler millet ‘bu nedir’ diyecek. Bu yüzden yanıt veremiyorlar. Yeteri kadar diyor. Yeteri kadar ne kadar? Yeteri kadar güvenliği kentlerdeki güvenlik görevlileri de sağlar” diye konuştu.