Geride bıraktığımız sezonda şampiyonluğun gelmesinde en büyük pay sahiplerinden bir tanesi Onyekuru oldu. Kanatta yapmış olduğu akınlar ile takımına galibiyeti getiren gollerde doğrudan veya dolaylı olarak katkısı oldu. Bu yıl en büyük eksikliği yaşanan oyunculardan biri oldu. Bunda gol yollarında yaşanan eksiklikler ön plana çıktı. Özellikle de takım hakkında yapılan eleştirilen en başında atağa çok yavaş çıkılması geldi. El freni çekilmiş bir araba gibi benzetmesi sıkça yapıldı. Bu duruma en büyük etkenin hızlı kanat oyuncularının takımdan ayrılması gösterildi. Bu nedenle Onyekuru için yeniden girişimlere başlandı. Betpas üst düzey avantajları bir araya getiriliyor.

Kanatta Forma Yine Onyekuru’ya Verilecek
Galatasaray takımında transfer çalışmaları başladı. Takımı yakından tanıyan ve performansı ile göz dolduran Onyekuru hakkında girişimlere başlandı. Monaco forması altında kendisine yer bulamayan isminde bu transfere sıcak baktığını belirtelim. Şampiyonluk yaşadığı takımı ile bir kez daha şampiyon olabilmek için mücadele etmek istiyor. Oyuncu cephesinde olumlu gelişmeler yaşanırken, yönetim cephesinde ise rakamda pazarlık sürüyor. Monaco yöneticileri ile Galatasaray kulübü yöneticileri arasında kiralık sözleşmesinin süresi ve bu süre boyunca kulübe ödenecek olan maliyet hakkında çalışmalar sürüyor. Finansal Fair Play kuralları gereği atılacak her adımın çok büyük önemi bulunuyor. Ayrıca takım olarak da performansları önem kazanıyor.

Transferde En Yakın İsim Onyekuru
Birçok isimle görüşmeye geçilmesine rağmen en yakın ismin Onyekuru olduğunu belirtelim. Takımında mutsuz olması nedeniyle bu transfer isteği dahilinde onay verilmesi bekleniyor. Oyuncunun eski takımına dönmek istemesi ile beraber tüm kozlar Galatasaray yönetimi elinde olacak. Transferde çalışmalar aralıksız biçimde sürerken, ara transfer dönemi öncesi mali planlar konusunda da hazırlıklar sürdürülüyor. Olası verilecek olan açıkların ardından kulübün maddi konularda zor durumda kalacağını söyleyebiliriz. Ayrıca Avrupa kupalarına katılma tehlikesi ile de karşılaşabilirler. Buna ek olarak TFF’nin getirmiş olduğu harcama limitleri de kulüpler için belirleyici bir role sahip. Her adım bu kurallar ve anlaşmalara uygun olarak yapılmak zorunda.