Işıkçılar cemaatine ait Türkiye gazetesi,  bugün sayfalarında yer alan bir köşe yazısıyla yine dinciliğin akıl dışı yüzünü ortaya koydu.

Gazetenin ilahiyatçı yazarlarından Osman Ünlü, “Radyo dinlemek, televizyona bakmak” başlıklı yazısında  “Radyo dinlemenin, televizyona bakmanın, film izlemenin dinimiz açısından herhangi  bir mahzuru var mıdır?” sorusuna yanıt verdi.

Radyo, sinema ve televizyonu bir “ tabanca”ya benzeten Ünlü, “İslamiyetin faydalarını, ahlak, ticaret, sanat, fabrikaların çalışması, tarih olayları, askerlik gibi din ve dünya bilgileri verirse, böyle radyoyu dinlemek, böyle filmleri ve televizyonları görmek, seyretmek günah olmaz, mubah olur.” derken “Din düşmanları, ahlaksızlar tarafından hazırlanır, haram, çirkin, şarkılar, çalgılar bulunursa ve zararlı şeylerin propagandası yapılırsa, böyle radyoları dinlemek, televizyonları görmek ve böyle film gösterilen sinemalara gitmek caiz olmaz.” İfadelerini kullandı.

Yazısında Hadîka ve Berîka isimli fıkıh kitaplarına da referans yapan Ünlü, müzik aletlerini bulundurmayı, satmayı kiralamayı veya hediye etmeyi de “Tef, tambur ve her nevi, çeşit çalgıyı evinde, dükkânında bulundurmak, kendisi kullanmasa bile, satmak, hediye, ariyet, kiraya vermek günahtır.” ifadeleriyle yasakladı.

Türkiye gazetesinde gerici Ünlü’nün müziğe ve müzik aletlerinin kullanımına karşı daha önce de benzeri yazıları yer bulmuştu. Ünlü bir yazısında üflemeli, telli, vurmalı tüm çalgıları dinlemenin de çalmanın da “haram” olduğunu yazmıştı:

Ünlü, bir başka yazısında da çalgı ile şarkı söylemenin ve dinlemenin “haram” olduğunu, kişinin ansızın şarkıyı işitmesi halinde oradan kaçarsa kendisine “günah yazılmayacağını” öne sürmüştü: