31 Mart’ta göreve gelen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin koordineli çalışması meyvelerini vermeye başladı. Şimdiye kadar göreve gelen belediye başkanlarının söz verdiği ancak seçildikten sonra kaderine terk ettiği Türkmen Mahallesi’nde alt ve üst yapı çalışmaları başlıyor.

Kuşadası Belediyesi tarafından üst yapı çalışmalarının yapılacağı mahallede Aydın Büyükşehir Belediyesi de alt yapıyı yenileyecek.

Büyükşehir’den 6100 metre hat çalışması

Eski Türkmen olarak bilinen bölgede Pazartesi günü başlayacak çalışmalarda Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 6100 metre hat çalışması yapılacak. İçme suyu hatlarının yenileneceği çalışmalarda 5000 metre içme suyu hattının yenileneceği öngörülüyor.

500 adet parselin abone bağlantısının yanı sıra 1050 metre yağmur suyu hattının da yapılacağı bilgisine ulaşıldı. ASKİ ekiplerinin yapacağı çalışmalar sonrasında yıllardır mahalle sakinlerini bezdiren yağmur suyu birikintileri tarihe karışacak.

Kuşadası Belediyesi’nden 32 bin metrekarelik alanda üst yapı çalışması

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla birlikte Kuşadası Belediyesi tarafından da üst yapı çalışmalarına başlanacak. 32 bin metrekarelik alanda Kuşadası Belediyesi tarafından üst yapı çalışması yapılacak.

Parke kaplama olarak belirlenen üst yapı çalışmalarında yol genişliği olan alanlarda yaya kaldırımları, yolun dar olduğu bölgelerde ise yaya geçişini belirleyen yürüyüş alanlarının olacağı kaydedildi.