Akaryakıtlardan biri olan Fuel Oil'in bir türü olan Fuel Oil 4, çok düşük sıcaklığın yaşandığı alanlarda dahi ön ısıtma işlemine gerek duymadan pompalanabilir.

Akışkan yapısı itibariyle brülörden çok kolay bir şekilde geçebilen Fuel Oil 4, kalyak ismi ile de biliniyor. Bu kalorifer yakıtı aklınıza gelebilecek her yerde kullanılabilir. Tek ortak noktaları kullanılacağı yerin elektrik, buhar ya da ısıya gereksinim duymalarıdır. Tüm sanayi ve endüstriyel kurumlarda, iş yerleri ve hanelerde enerji olarak Fuel Oil 4 tercih edilebilir.

FUEL OIL 4 HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER
Akaryakıtın bir türünü oluşturan Fuel Oil ailesinden Fuel Oil 4'ün tercih edilme sebeplerini belirleyen pek çok özelliği bulunuyor.

Fuel oil 4'ün içerisindeki kükürt değer oranı en fazla %1,5'tir. Bu çeşidin viskozite değeri ise en fazla SSU 50 C'de 250 olmalıdır. Fuel oil 6'dan daha ince yapısallıktadır. Özel olarak şekillendirilen bu akaryakıt türü, donmaması için özel atıklarla desteklenmiştir. Çok düşük ısı seviyelerinde bile yapısındaki akışkanlık değişiklik göstermez. Çünkü bu yakıtın yer aldığı depoda donması demek, brülör memelerinin tıkanıp kapanması demektir. Bu kilit noktadaki donma işlemi hem ısınmayı engeller hem de iş yerlerinde vakit ve iş kaybına neden olur. Filtre tıkanmalarının önüne geçebilmek, ancak düşük sıcaklık zamanlarda oluşan kristalleşme ile mümkündür. Bu sebeple hava şartlarının kötü olduğu zamanlarda arıza yaşamazsınız, tamirat işleri ile ilgilenmemiş olursunuz.

Toptan satın alınan Fuel Oil 4'ün taşımacılık sırasında yer aldığı tankın içerisinde donuk kalıyor olması da nakliye sürecinde yakıttan kaybedilmesini engellemiş olur. Bu bakımdan tasarrufludur.

Hem ekonomik hem kolay kullanımı sayesinde Fuel Oil 4'e evlerde, okul ve üniversitelerde, pek çok işletmede rastlayabiliriz. İçindeki kükürt oranının azlığı sebebiyle hastanelerde bile kullanılır.