Göğüsleri dikleştirme, boyutlarını büyütüp şeklini değiştirme operasyonlarının her biri meme büyütme adı altında yapılır. Peki, meme büyütmenin yöntemleri nedir, bu ameliyatlarda süreç nasıl ilerler?

Dünyada ve ülkemizde kadınların en çok tercih ettiği estetik operasyonların başında gelen meme büyütme ameliyatlarını, uzmanlar farklı teknik ve yöntemlerle sunmaktadır. Bireyleri hem psikolojik olarak hem de estetik görünüm olarak mutlu eden bu ameliyatlar, ya milimetrelik bir delik ya da 5 cm’lik kesi açılması ile tamamlanır. Memelerde insanı rahatsız eden hiçbir dikiş izi kalmaz.

MEME BÜYÜTME AMELİYATINDA SİLİKON SEÇİMİ
Büyütme amaçlı yapılan operasyonlarda elbette silikon kullanır. Bu silikon seçimleri de oldukça önemlidir. Seçilecek malzemenin kaliteli olması; kişinin yaşına, isteğine, boy ve kilosuna, göğüs kafesine, omuzlarının genişliğine, memelerin durumuna göre belirlenmesi gerekmektedir. Doktor ve hastanın, bu noktada anatomi yapıya uygun, güvenilir bir seçim yapması beklenir. Meme büyütme ameliyatını olacak kişi eğer uzun boylu ve geniş omuzlu ise silikonun yerleştirileceği göğüs kafesi buna göre; boy kısa ve dar ise buna uygun bir silikon tercih edilmelidir.

MEME BÜYÜTME AMELİYATINDAN SONRA EMZİRME
Ameliyatta hastanın göğüslerine yerleştirilen silikon protezler, kadınların memelerinde hem büyüme hem de dikleştirme meydana getiriyor. Bunun yanı sıra gebelik ve emzirme süreçlerinde süt kanallarının ve hormonların etkisi ile daha da büyüyen memelerin süreç sonrası hem hacim kaybı hem de esnekliğin azalması nedeniyle estetik operasyona alınması mümkündür. Bebek emziren kadınların bu dönemde kilo alması sebebiyle meydana gelen yağ dokusu ve rezervleri fazlalık ne kadar ise alınır. Bu operasyonlar, memede açılacak minik bir delik sayesinde yapılır. Kanül ismi ile bilinen ince çubuklar işlem esnasında kişinin kendi yağ dokusu kullanılarak meme dokusunu istenilen oranda büyütmeyi sağlar. Ameliyatta kullanılan malzeme silikon protez olsa da kadının emzirmesini engelleyecek bir nokta mevcut değildir.

Meme büyütme ameliyatı sonrasında silikonun yerleştirildiği alanlarda açılan kesiler, bir takım izler bırakabilir. Bu kesilerin yerleri, operasyon sonrasındaki bir yıl içerisinde giderek kaybolur. Her geçen gün gelişen teknoloji ile ortaya çıkan teknikler bu süreyi de azaltmaktadır. Ameliyat ortalama bir, bir buçuk saat sürer; sonrasında hafif şişlik ve morarmalar görülebilir.