Açıklamasında Adalet ve Kalkınma Partisi’ni ve ittifak ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’ni eleştiren Mersin, “Elektriğe temmuz ayında yapılan yüzde 15 zamma alışamadan bir yüzde 15'lik zam daha geldi. Pardon 14,99. Yani üç ay içerisinde elektriğe yüzde 32'lik zam yapıldı. Tam da ekonominin uçuşa geçtiğinin! Açıklandığı gün. Anlaşılan iktidarın artık zam yapmaktan başka bir icraatı kalmadı” dedi.

Mersin, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Daha basit anlatmak gerekirse Mart ayında 100 TL olan vatandaşımızın elektrik faturası Nisan ayında 137 TL (%37), 1Temmuzda 158 TL (%15), 1 Ekim’de 182 TL (%15) oldu.
Kafasını kuma gömen iktidar partisi Aydın milletvekilleri ve ortağının Aydın'daki şakşakçıları artık otomatiğe bağlanan bu zamlarla ilgili ne diyecek merak içerisinde bekliyoruz. Biliyoruz kendi içlerinde onlar da isyan ediyor ama korkudan seslerini çıkaramıyorlar.
Bol keseden dövizle verdiğiniz enerji yükünü vatandaşımızın üzerine yıkmakta kararlısınız. Dememiz o ki zamlardan dolayı, iktidarın ampülü yavaş yavaş sönüyor. Şalteri kapatmaya az kaldı.