Alınan bilgiye göre, Selahatin Eyyubi Mahallesi'de sabah 07.20'de özel harekat polislerini taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda zırhlı servis aracıyla çevredeki araçlar zarar gördü. Olayın ardından bölgeye çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlamanın aracın sağ ön tarafını hedef aldığı öğrenildi. 

5 KİŞİ YARALANDI

İlk belirlemelere göre saldırıda 5 polis memuru yaralandı. Saldırıda yaralananlar olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, terör saldırısında 1 polis memuru ile 4 kişinin hafif yaralandığını bildirdi.

ADANA VALİSİ DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüreğir ilçesinde polis otobüsünün geçişi sıranda  el yapımı ya da daha farklı bir bombayla saldırı düzenlendiğini kaydetti.

Demirtaş, saldırıda yaralananların olduğunu, ancak aldıkları ilk bilgilere göre yaralıların sağlık durumunun ciddi olmadığını bildirdi.

ÇEVREDEKİ DİĞER ARAÇLAR DA ETKİLENDİ

Patlamanın gerçekleştiği noktada bulunan 4 sivil araçta da hasar meydana geldiği ve bazı sivil vatandaşların da yaralandığı ortaya çıktı.

BOMBAYI AĞACIN ALTINA KOYMUŞLAR

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesi Kozan yolunda özel harekat polislerini taşıyan otobüsün geçiş güzergahı üzerinde bulunan bir ağacın altına yerleştirilen bombanın uzaktan kumanda ile infilak ettirildiği öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Kiremithane Mahallesi'ne yakın bir yerde olay yer.

Bizde şimdi olay yerine gidiyoruz. Tam olarak ne olduğunu öğreneceğiz. Araçta kaç kişi var bilmiyorum. Bir bombalı saldırı. Yaralılar var. Henüz ölüm haber gelmedi. Umarım olmaz" ifadelerini kullandı.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENİYOR

Bu arada, Adana Emniyet Müdür Zafer Aktaş olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceliyor.

METE YARAR'DAN DİKKAT ÇEKEN TESPİT 

Saldırı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan güvenlik uzmanı Mete Yarar, terör örgütününe son dönemde yapılan etkili operasyonların örgütün belini büktüğünü, sahada güvenlik güçlerimiz ile karşı karşıya gelmekten çekinen teröristlerin artık farklı terör eylemlerini benimsediğini söyledi. 

Yarar, son dönemde yaşanan orman ve tesis yangınlarını buna örnek gösterdi.

BAŞSAVCI YURDAGÜL: TERÖR SALDIRISI ÜZERİNDE DURUYORUZ

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, özel harekat polislerini taşıyan zırhlı servis  aracına yönelik saldırının meydana geldiği bölgede, yaptığı incelemenin ardından açıklama yaptı.

Yurdagül, saldırıyla ilgili terörden sorumlu 2 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirerek, "Sabah 07.00 sıralarında polis otobüsümüzün geçişi sırasında bir patlama meydana geldi. Bunun bir terör saldırısı olduğu üzerinde duruyoruz. İlk belirlemelere göre, 1'i polis olay yerinde bulunan vatandaşlarımız yaralandı. Hafif yaralı vatandaşlarımız tedavilerinin ardından taburcu edildi. Vatandaşlarımız cam kırıkları ve meydana gelen gürültüden yaralandı. Şu anda hayati tehlikesi olan yok. Olay yerindeki ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Polis otobüsünün içinde özel harekat polisleri vardı" dedi.