Denizli’nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6 şiddetindeki deprem sonrasında yüzlerce aile evlerinden ayrılıp çadırlarda yaşamaya başlamıştı. Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’na katılan Denizli’nin Bozkurt ilçesi Belediye Başkanı Birsen Çelik, evleri oturulamaz durumdaki ailelerin çadırlarda yaşadığını söylemişti. Çadırlarda yaşamlarını sürdüren 100 ailenin herhangi bir destek alma imkânının olmadığının altını çizen Çelik, kış öncesi bu ailelere prefabrik ev temin etmek istediklerini belirterek Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden destek istemişti.  Bozkurt ilçesinde yaşayan depremzedelere yardım kararı oy birliği ile kabul edilerek plan ve bütçe komisyonuna sevk edilmişti.

AKP ve MHP’liler geri adım attı, depremzedelere yardıma ret oyu verdi

Bugün yeniden toplanan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP’li ve MHP’li belediye meclis üyeleri geri adım atarak ret oyu verdi. Depremzedelere yardıma ret oyu veren AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin kararları büyük tepki topladı.

Atay tepki gösterdi

Cumhur İttifakı meclis üyelerine sert sözlerle yüklenen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ise, “Sanıyorum bu konuşmalar siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Doğal bir afeti konuşuyoruz. 15 gün sonra karasal iklimde zor durumda kalmamaları için uğraşıyoruz. Elbette devletimiz büyüktür ama şimdi yapacağız. 300 bin lira ile yapacağımız konteyner sayısı 100 aileye yetecek kadar bile değil. Empati kuralım, bizim öyle olduğumuzu düşünelim. Devlet elbette yardım eder. Bunu vicdanlarınızda çok görmeyin. Siyaset ayrı bir şey” dedi.