Volkswagen’in 123. fabrikasını nereye kuracağı belirsizliğini koruyor. Yeni Volkswagen fabrikası için Bulgaristan ve Türkiye yarış halinde. Bulgaristan Başbakanı Boris Borisov, Volkswagen’in ülkelerinde fabrika kurmasıyla ilgili şanslarının yüksek olduğunu açıklamıştı. Daha sonra ise Bulgaristan eski Devlet Başkanı Rosen Plevneliev, otomobil devi Volkswagen’e daha iyi bir teklif sunacaklarını söylemişti.

Volkswagen kanadından henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Türkiye’den önemli bir çağrı geldi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kurulduğu takdirde 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak Volkswagen’in 123. Fabrikasının Aydın’a kurulması için iktidar partisinin milletvekillerine çağrı yaptı. Yazılı bir basın açıklaması yapan Başkan Çerçioğlu, “Volkswagen'in 123. fabrikasının Türkiye'de ve Aydın'da yapılması için herkes taşın altına elini koymalı. Biz Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanları sunmaya hazırız. Yaklaşık 4 bin kişinin çalışacağı fabrikanın ilimizde kurulması için her türlü altyapımız hazır” ifadelerini kullandı.

Gündemin ilk sıralarına yerleşti

Başkan Çerçioğlu’nun yaptığı çağrı, yerel ve ulusal basında geniş yankı buldu. Ulusal yayın yapan hemen hemen tüm siteler Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yaptığı çağrıya manşetten yer verdi.

Başkan Çerçioğlu’nun yaptığı önemli çağrı sonrası iktidar partisinin Aydın milletvekilleri ise sessizliğini koruyor.