31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde CHP’li rakibi Ömer Günel’in karşısında seçimleri kaybeden AKP’li Fuat Akdoğan, sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşım yaparak belediye başkanı olduğunu dönemde çalışmalarına cemaatin engel olduğunu öne sürmüştü. Kendisinin asker kaçağı olduğu yönünde yaşanan gelişmeleri cemaatin yaptırdığını öne süren Akdoğan’ın açıklamaları şaşkınlık yarattı.

Metin Akar’ı mı işaret etti?

Akdoğan, AKP’den Kuşadası Belediye Başkanı seçildiği tarihlerde sık sık Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile problem yaşamıştı. Akdoğan’ın problem yaşadığı Atilla Koç danışmanı ise Kuşadası’nda AKP’nin ileri gelen isimlerinden olan Ali Metin Akar’dı. AKP’li Fuat Akdoğan’ın askerliğini yapmamasıyla ilgili yaşanan gelişmelerde Ali Metin Akar’ın dahli olduğu günlerce konuşulmuş, Akar’ın Milli Savunma Bakanlığı’na giderek Akdoğan’ın evraklarını araştırdığı iddia edilmişti.

Akar’ın açıklamaları merak ediliyor

AKP’li Fuat Akdoğan’ın açıklamasında bahsettiği ‘cemaat’ yapısının kim olduğu, içerisinde kimlerin yer aldığı, kendisinin herhangi bir bilgisi olup olmadığı merak edildi. Akdoğan’ın açıklamasından sonra gözler Ali Metin Akar’a çevrildi. Akar’ın konuyla ilgili nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

Dönemin İçişleri Bakanı da mı FETÖ’cüydü?

Akdoğan’ın yaptığı açıklama sonrası akıllara dönemin İçişleri Bakanı geldi. Bilindiği gibi, Akdoğan ile ilgili açılan onlarca soruşturma iznini dönemin İçişleri Bakanı vermişti. Akdoğan’ın açıklamasıyla dönemin İçişleri Bakanı’nı da töhmet altında bıraktığı ifade ediliyor.