AKP, 18 yılı geride bırakırken Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yola çıkan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan partinin tarihinde artık yer almıyor. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise 23 Haziran'da yenilenen İBB Başkanlığı seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirip, beklemeye bıraktığı " Türkiye İttifakına" yeniden dönülmesi gerektiğini açıkladı.

"CHP DAHİL HER KESİMLE DİYALOG İÇİNDE OLUNMALI"

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Kurtulmuş, “Yeni Türkiye yelpazesi” diye tanımladığı yol haritasında milli meselelerde CHP dahil her kesimle diyalog içinde olmaları gerektiğini ifade ederek "Daha kapsayıcı bir dil, milli ve yerli olmak, demokratikleşmek öncelikli hedeflerimiz olmalı" dedi.

Kurtulmuş, yeni parti hazırlığında olanlar için "Babacan ve diğerlerinin ne yapacağı değil, AK Parti’nin bundan sonra nasıl yol alacağıdır esas soru" yorumunda bulunarak şunları kaydetti:

"Politikada birçok şey henüz görünmüyor. Yeni parti kurma çalışmasında olanlar iktidara gelmek için değil, AK Parti zaafı üzerinden yürüyor, Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklı bir politika yürüteceğe benziyor. Cumhur İttifakı’nın yüzde 52’si üzerinden 3-5 puan alma hesapları var. Ama başarı şanslarını ben görmüyorum…

Yeni parti kurma çabasından bir AK Parti serüveni çıkmaz."

Kurtulmuş, yerel seçimlerdeki mağlubiyet sayılacak gerileme konusunda öz eleştiri yaparken, "Biz muhafazakâr Kürtlerden, Cuma cemaatinden, şehirli milliyetçi kesimden oy kaybettik. Ama bunları geri alabilmek için de vakit var; bu sürede yapacaklarımız da belli" ifadesini kullandı.