Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan ünlü Aydınlı Mehmet Hoca, yayınladığı mesajında ‘paylaşma’ vurgusu yaptı. Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanlardan saklanmaması gerektiğini belirten Aydınlı Mehmet Hoca, İslam alemine “Saklamayın, paylaşın!” şeklinde seslendi.

Kurban Bayramı’nın temellerinin ‘paylaşmak’ üzerine olduğunu belirten Aydınlı Mehmet Hoca, “Kurban Bayramı nedeniyle kestiğimiz hayvanların etlerini saklamak yerine paylaşmayı tercih edelim. Kurban Bayramı, yoksula, garibe yardımın bayramıdır. Kurban Bayramı, eşitliğin, yenilenmenin, paylaşmanın, nefisleri terbiye etmenin bayramıdır” dedi.

Sevenlerine ve İslam alemine seslenen Aydınlı Mehmet Hoca, “Kurban Bayramı bize bayram sevincini ve hac ibadetini getirir. Bir yanda Hz.İbrahim, Hz.İsmail ve Hz.Hacer’in hayatını, diğer yanda ise iki cihan serveri Hz.Peygamber Efendimiz (s.a.v)’ın hayatını hatırlayarak manevi duyguları yüksek bir bayram geçireceğiz. Kurban, bize Hz.Peygamber’den bir miras olarak günümüze kadar gelmiştir. Hz.İsmail’den teslimiyet, Hz.İbrahim’den sadakat dersidir. Kurban Bayramı, kardeşlik, dostluk, sevgi bağlarının pekiştirilmesi açısından önemli bir fırsattır. Her şeyden önemlisi; Kurban Bayramı’nda tek amacımız paylaşmak olmalıdır” dedi.

“En fazla yoksula ulaşmaya gayret edelim”

Kurban Bayramı’nda evine et girmeyen ailelere ulaşılması gerektiğinin altını çizen Aydınlı Mehmet Hoca, “Unutmayalım ki, Kurban Bayramı, her evden mangal dumanlarının yükseleceği bir bayram değil, tam aksine en fazla yoksula ulaşılacak bir bayramdır. Bu bayram kurban ibadetini yerine getiren kardeşlerimiz, etlerini derin dondurucularda saklamak yerine elinden geldiğince dağıtmayı tercih etsin. Evlerine et girmeyen ailelere ulaşalım. Kurban ibadeti paylaştıkça değerlenir, sevabı artar. Allah, şimdiden yapacağımız ibadetleri kabul ve makbul buyursun. Ülkemizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.