Denizli’nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25’te 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD’a göre, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen 6 büyüklüğündeki deprem Burdur, Antalya, İzmir, Isparta ve Afyonkarahisar’ın da aralarında bulunduğu birçok ilde hissedildi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), sarsıntının merkez üssünün Bozkurt ilçesine 6 kilometre, Denizli şehir merkezine ise 48 kilometre uzaklıkta olduğunu duyurdu.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMALAR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremle ilgili şu bilgileri verdi:
”Ekiplerimiz destek için sahaya çıktı. Baklan, Bozkurt ilçemize doğru gidiyorum. Gelen haberlerde bizi üzecek, can kaybı haberimiz yok çok şükür. Ben de kapalı alandaydım, hissettik. Biz özetle şu anda Baklan, Bozkurt ve Çardak ilçelerimize doğru gidiyoruz. Ekiplerimiz orada.”

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, “Makam odamın yan duvarı yıkıldı. Birkaç ev yıkıldı. Artçılar geleceği için vatandaşların evlerinden çıkmaları için uyarı yapacağız. Pek çok evde hasar var, çatılar çöktü, derin çatlaklar oluştu” dedi.

Tutluca Belediye Başkanı Hüdai Karaşahin “192 hanenin 100’u yıkılmış durumda. Yardım bekliyoruz. Yiyeceğimiz var ama barınma ihtiyacımız oluşacak gece olunca. Gündüz olduğu için herkes çalışmadaydı, can kaybı yok bu yüzden.” açıklamasında bulundu.

AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz ise “İlk belirlemelere göre can kaybı yok, önemli bir yıkım haberi ulaşmadı.” dedi. Etiz, AFAD ve jandarma ekiplerinin mahalleleri gezdiğini söyledi.

KANDİLLİ ÖNCE 6.5 SONRA 5.7 DEDİ

Ege’nin tamamında hissedilen deprem Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise 6.5 olarak ölçüldü. Rasathane depremin büyüklüğünü daha sonra 5.7 olarak revize etti.

ÖNCE İZMİR SARSILDI

Şiddetli depremden altı dakika önce merkez üssü Denizli Çardak olan 4.2 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedilmişti.

Ege Bölgesi’nde bugün deprem hareketliliği dikkat çekiyor. Seferihisar açıklarında sabah 11.39’da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki sarsıntı, İzmir’i de sallamıştı.