Son olarak İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından yapılan bir basın açıklamasıyla ücret tarifesine tepki gösterildi. Yapılan yazılı basın açıklamasında, “Bu yolu tüm Egeliler olduğu gibi Aydınlı hemşehrilerimiz ve Aydın’a gelen misafirlerimiz de yoğun şekilde kullanacaklar. Özellikle güzergâh üzerinde bulunan il ve ilçelerden Aydın’ın Kuşadası ve Didim ilçeleri başta olmak üzere bir çok ilçemizde yazlıkları bulunan vatandaşlarımızın konutlarına ulaşmak için de bu yol kullanılacak. Ancak yol ücreti çok yüksek. İstanbul’dan İzmir’e otomobiliyle gelecek bir vatandaşımız tam 256,30 TL yol ücreti ödeyecek. Gidiş dönüş olursa bu ücret 512,60 TL olacak” ifadeleri kullanıldı.

“Geçenden de geçmeyenden de yol parası alınacak”

Açıklamada otoyolu işleten firmaya verilen geçiş garantisini de eleştiren İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, “Denebilir ki, işinize gelmiyorsa eski yoldan devam edin. Ama bu sefer de günlük otomobil kotası doldurulmadığında, şirkete verilen geçiş garantisi gereğince, arada oluşacak fark bizlerin ödediği vergilerden tamamlanacak. Yani geçenden de geçmeyenden de yol parası alınacak” dedi.

“Yol ücreti makul değildir”

Açıklamasına devam eden Sarı, “Karşılaştırma yaparsak, devletimiz tarafından 1990’lı yıllarda tamamlanan İstanbul- Ankara Otoyolu 372 km. olup, tek yön ücreti ise sadece 25,00 TL’dir. Gidiş dönüş olursa 50,00 TL. Yani İstanbul-İzmir Otoyolu, İstanbul-Ankara Otoyolu’nun yaklaşık 10 katı ücrete tabidir. Ege Bölgesi cezalandırılmış gibi bir ücret uygulaması var. Aydın’da yaşayan insanlarımızın veya Aydın’a gelip giden misafirlerimizin beklentisi de, Ankara’ya gidip gelen insanlarımızla aynı ücreti ödemektir. Yani ücrette eşitlik istiyoruz” dedi.