6 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 6360 sayılı mahalli idarelere yönelik kanunla ilçe belediyelerinde bulunan bazı taşınır-taşınmazların Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gerekiyordu. Aydın’ın büyükşehir statüsünü kazanmasıyla birlikte, diğer ilçelerden Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinde kullanılmak üzere bazı iş makinaları ve araçların devri gerçekleştirilmişti. Diğer ilçelerin aksine dönemin Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından bazı araçların saklandığı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmediği ortaya çıktı.

Görev alanında olmamasına rağmen saklamış

6360 sayılı yasa ile Aydın’ın Büyükşehir statüsünü kazanmasının ardından il genelinde tüm alt yapı, içme suyu ve kanalizasyon işleri ASKİ’nin sorumluluğuna geçmişti. Alıcık’ın Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu’ndan sakladığı kombine kanal temizleme aracının ASKİ’nin görev alanında kullanılması gerektiği ve Nazilli Belediyesi’nin kullanabileceği bir görev alanın da olmadığı kaydedildi. MHP’li Haluk Alıcık tarafından komisyondan gizlenen aracın senelerdir atıl durumda olduğu ve kontak çevirmediği öğrenildi.

Kanun tanımamış!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devretmesi gereken kamu malını kendi şahsi malıymış gibi saklayan MHP’li Haluk Alıcık’ın yanlışını İYİ Parti’li Kürşat Engin Özcan düzeltti. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi gereken kombine kanal temizleme aracı, düzenlenen protokolle yasaya uygun olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildi. Aynı zamanda düzenlenen protokol ile Nazilli Belediyesi’nin ihtiyacı olan bir başka aracın Nazilli Belediyesi’ne devri yapıldı.

Alıcık’ın kişisel ihtirasları yüzünde çürümeye terk ettiği kombine kanal temizleme aracı, Kuşadası, Didim, Çine ve Efeler’de çalışmaya başladı. Aracın ihtiyacı olan ilçelerde kullanılacağı öğrenildi.

Uyumsuz çalıştı, halk cezalandırdı

Nazilli’de yaşayan vatandaşlar, MHP’li Haluk Alıcık’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi’yle uyumsuz çalışması nedeniyle 31 Mart’ta yapılan yerel seçimleri kaybettiğini düşünüyor. Kişisel hırsları yüzünden Haluk Alıcık’ın Nazilli’ye zarar verdiğini söyleyen vatandaşlar, “Nazilli hizmet istiyor. Alıcık’ın uyumsuz davranışları nedeniyle ilçemiz zarar gördü. Kendisi de bunun karşılığını sandıktan aldık” ifadelerini kullandı.

Yargılanıyor

Öte yandan, Haluk Alıcık’ın bazı taşınır-taşınmazların devrini gerçekleştirmediği için yargılandığı öğrenildi. Alıcık’ın kanunlara uymadığı ve kamu malını sakladığı için ceza alabileceği ifade ediliyor.