Cem Celil Lale/HaberAydın - Yaz aylarında yaklaşık 500 bin nüfusa sahip olan Güzelçamlı, Davutlar ve Karaova mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, AK Parti Aydın milletvekillerinin vurdumduymaz tavırları nedeniyle sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor. Defalarca milletvekillerine söylenilmesine rağmen bölgeye 24 saat hizmet veren sağlık birimi kurulmadı. Beyin kanaması, kalp krizi, boğulma ve trafik kazası gibi acil müdahale gerektiren durumlarda, vatandaşlar 30 dakika mesafedeki Kuşadası Devlet Hastanesi’ne ulaşmaya çalışıyor.

Bölgede bulunan sağlık ocağının ise mesai saatleri dışında hizmet vermediği ve ambulans hizmetinin de bulunmadığı öğrenildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı’nın Kuşadası’nı cezalandırdığını düşündüklerini söyledi.

Davutlar, Güzelçamlı ve Karaova mahallelerinde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalanamamasına tepki gösteren Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Sağlık Bakanlığı’nın bu konuya eğilmesini isteyen hemşehrim, Kuşadası’na neden üvey evlat muamelesi yapıldığını öğrenmek istiyor. Vatandaşlarımızın karşılaşacakları sağlık sorunları ile ilgili olarak gerekli tedbiri almak ve yatırımı yapmak devlet olmanın gereğidir ve Sağlık Bakanlığımızın görevidir. Bu konuda yetkilileri acil göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tepkilerin odağındaki isim : Metin Yavuz

Güzelçamlı, Davutlar ve Karaova mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, AK Parti Aydın milletvekillerine tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden dedikodu siyasetine devam eden Metin Yavuz’u eleştiren vatandaşlar, “Biz dedikodu değil hizmet bekliyoruz. Metin Yavuz’un çalışmalarını sosyal medya üzerinden takip ediyoruz. Dedikodu yapmayı bırakıp Aydın için çalışmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.