Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Koçarlı’da yapılan Adnan Menderes Anı Salonu’nun bulunduğu binanın tahsisi AKP’li Koçarlı Belediyesi tarafından iptal edildi. Merhum Başbakan Adnan Menderes’in hatıralarının bulunduğu, içerisinde Menderes’in masa başındaki heykelinin de yer aldığı salonun tahsisinin iptal edilmesi tepki topladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Adnan Menderes’in anısını yaşatmak adına yaptığı şeylerin ilçe halkının büyük takdirini kazandığını söyleyen vatandaşlar, “Nedim Kaplan'ın yaptığı son hareket çok yanlış oldu. Adnan Menderes’in anısına saygısızlık yapıldı. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

AKP’li Koçarlı Belediyesi tarafından tahsisi iptal edilen anı salonunda dedesiyle aynı ismi taşıyan Prof.Dr. Adnan Menderes de açıklama yapmıştı. Torun Menderes, “Bu çok önemli tarihi günde dedemin kendi köyünde güzel bir yerin açılışında yer almaktan mutluyuz ve gururluyuz. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan Adnan Menderes’i saygıyla ve sevgiyle anıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.