Orman İşletme Şefliği’nin oluruyla Kuşadası Belediyesi tarafından yaya ve araç trafiğini aksatan 4 adet mezarlık selvisi bulundukları yerden kaldırılmıştı. Yolun ortasında kalan ve araç trafiğini aksatan 4 ağacın kaldırılmasından sonra bazı kesimler tarafından yapılan maksatlı paylaşımlara Kuşadası Belediyesi’nden yanıt geldi.

Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Yıllar önce planlanan bu bölgede maalesef halk arasında mezarlık selvisi denilen bazı ağaçlar yolun ortasında kalmış ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmüştür. Ağaçların büyüklüğü ve türü başka yere taşımayı imkansızlaştırmış” denildi.

Kuşadası Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “İlçemiz Karaova mahallesi 2568 ada 1 parselde mahalle sakinlerinin yoğun talebi üzerine yol yapım çalışması yapılmaktadır. Yıllar önce planlanan bu bölgede maalesef halk arasında Mezarlık Selvisi denilen bazı ağaçlar yolunun ortasında kalmış ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmüştür. Ağaçların büyüklüğü ve türü başka yere taşımayı imkansızlaştırmıştır. Belediyemizin Park Bahçe Müdürlüğü konu ile ilgili 24.05.2019 tarihinde 13207 sayılı yazı ile ağaçların durumunu Orman İşletme Şefliğine sormuştur. Orman İşletme Şefliğinden gelen görüş doğrultusunda 27520816-265.01-E.1061042 sayılı izin belgesi ile araç ve yaya trafiğini engelleyen 4 (dört) adet mezarlık selvisi kesilmiştir. Araç ve yaya trafiğini tehlikeye sokan bu ağaçların yerine uygun iklimde gerekli ağaçlandırma ve peyzaj çalışması en kısa sürede yapılacaktır.
Olası bir trafik kazasında can ve mal kaybına yol açabilecek bir neden ile kesilen 4 (dört) adet mezarlık selvisi için hassasiyet gösteren vatandaşlarımızı anlayışla karşılamakta birlikte olası bir kazaya sebebiyet verilmemesi adına alınmış olan bu kararın gerekçelerini bilgilerinize sunarız” ifadeleri kullanıldı.