İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bazen kazanmak kaybetmek, bazen de kaybetmek kazanmaktır. Dik durmaya çalışıyoruz. Ama biz İstanbul'da seçimi kaybetmedik. Bir hileyle, bir yolsuzlukla karşı karşıya kaldık." dedi.

ERDOĞAN 17 YILDIR ÇIRPINIYOR

Bakan Soylu, Beyoğlu'ndan partisinin organize ettiği sahur programına katıldı. Programda konuşan Soylu, "Tayyip Erdoğan, tam 17 yıldır bir daha bu millete bu darbeleri yaşatmamak için çırpınıyor."  ifadesini kullandı. Soylu, şöyle konuştu:

"Yıllarca bizi kimliklerimizden, inançlarımızdan, etnik kökenlerimizden dolayı bizi birbirimizden ayırıp Türkiye'yi darbe senaryosuna götürmeye çalıştılar. 60'ta, 71'de, 80'de, 28 Şubat'ta, hep bunu yaptılar. Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin iktidarına geldikten sonra onların bu istismarlarını kapamak için çok adım attı."

BİNALİ BEY NE YAPMIŞ; KÖPRÜ, VİYADÜK BÖLÜNMÜŞ YOL

23 Haziran'da yapılacak seçimin, bir siyasal çatışma merkezi haline getirilmeye çalışıldığı konusunda endişeli olduğunu dile getiren Soylu, şunları kaydetti: 

"Geçen günlerde Binali Bey, Kültür Bakanıyla beraber bir gösteriye gitti. Seyretti ve çıkarken oradakilerin bir bölümü, hiç yakışmayacak bir davranışta bulundular. Binali Bey ne yapmış bu ülkede? Köprü. Ne yapmış bu ülkede? Viyadük, bölünmüş yol. Dünyanın en büyük havalimanını yapmış. Hızlı trenler, deniz limanları yapmış. Şu an ceplerinizde olan telefonların internet hatlarını açmış haberleşme sağlamış. 17 yıl bunlardan başka bir şey yapmamış. Binali Bey, o operadaki kişilerin hareketi karşısında ne yaptı? Gayet olgun biçimde onları alkışladı ve oradan çıktı."