Cem Celil Lale/HaberAydın - Geçtiğimiz günlerde yağış nedeniyle taşan Menderes Nehri, bir vatandaşın ölümüne neden oluyordu. Yıllardır ıslahı yapılmayan Menderes Nehri’nin taşması sonucu binlerce dönüm ekili arazi sular altında kalmıştı. Yaşanan felaket nedeniyle vatandaşlar DSİ’ye büyük tepki göstermişti.

Germencik’ten Yeniköy Mahallesi’ne gitmek için yola çıkan Metin Balcılar isimli bir vatandaş, suların bir anda yön değiştirmesi üzerine mahsur kaldı. Arabası tamamen suya gömülen Balcılar, camdan çıkarak sulara gömülen aracın üzerinde yardım istedi. Balcılar’ın mahsur kaldığını gören vatandaşlar, durumu hemen Koçarlı Belediyesi’ne bildirdi.

Belediye ekipleri kurtardı

Vatandaşın mahsur kaldığını öğrenen Koçarlı Belediyesi ekipleri, iş makinalarıyla olay yerine gelerek mahsur kalan Metin Balcılar’ı kurtardı. Balcılar’ın tamamen su altında kalan aracı da traktör ve iş makinalarıyla çekildi.

Koçarlı ve çevresinde yaşanan felaketle seferberlik ilan eden Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk’e teşekkür eden vatandaşlar, “Sağolsun Mutlu Başkan ve ekipler yanımızda oldular. Ovada kalanlar vardı. Kimseyi tehlike altında bırakmadan tahliye ettiler. Çalışmaları daha da devam ediyor. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

AKP’ye büyük tepki var

Menderes Nehri’nin taşmasından dolayı AKP iktidarını suçlayan vatandaşlar, “17 senedir burası ıslah edilmedi. Yazıklar olsun. Perişan olduk. Köyümüze kadar sular geldi. Setler patladı. İktidar buranın ıslahını yapmayacaksa ne yapacak? Gelsinler halimizi görsünler” şeklinde konuştu.