Zam, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından Twitter'da duyuruldu.

AA'da yer alan habere göre,zamsonrasıAnkara'daortalama 6,16 liradan satılan benzinin litre fiyatı6,43 liraolacak. Benzinin litresiİstanbul'da6,09 liradan6,36 liraya,İzmir'de 6,14 liradan 6,41 liraya yükselecek. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

Akaryakıt fiyatları, döviz kurlarındaki yükselme nedeniyle geçen yıl mayıs ayında sabitlenmişti. Akaryakıtta petrol fiyatları vedövizkuruna bağlı artış yaşanması durumunda, bu mallara uygulanan ÖTV'nin gerçekleşen artış kadar azaltılmasına karar verilmişti. Benzinin litre fiyatına en son 5 Şubat'ta 6 kuruş zam yapılmıştı.

Mustafa Savaş görmezden geliyor

Akaryakıta yapılan zam sonrası, Aydınlılar da AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’tan açıklama bekliyor. Savaş’ın KİT Komisyon Başkanı olduğunu hatırlatan vatandaşlar, “Mustafa bey elektriği, doğalgazı, akaryakıtı ve sebze fiyatlarını görmezden geliyor. Ama vatandaş herşeyi çok iyi görüyor. Kimse merak etmesin. Akaryakıt zamlarıyla ilgili açıklama bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Akaryakıta yapılan zam sonrası sosyal medyadan gelen tepkiler;