31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na rakip olan Mustafa Savaş’ın jeotermal enerji santralleriyle ilgili yaptığı açıklamalar vatandaşın tepkisine neden oluyor. İncirde ve bazı tarım ürünlerinde kalitenin düşmesinin nedeni olarak jeotermal santrallerini gösteren vatandaşlar, Mustafa Savaş’ın her platformda jeotermal enerjiyi savunan açıklamalarının bilimsel, siyasi ve ekonomik nedenlerini öğrenmek istiyor.

Daha önce de jeotermal yatırımcılarıyla bir araya gelen ve vatandaşlara rest çeken AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, jeotermal enerjinin zararlı olmadığını savunmuştu. İncirde kalitenin düştüğünü söyleyen binlerce Aydınlı’yı karşısına alan Savaş, “Jeotermali eleştirenler gelsinler incir bahçelerini gezsinler” ifadelerini kullanmıştı.

Mustafa Savaş’ın himayesinde olan Aydınspor 1923’e jeotermalcilerden para transferi

Bir süre önce yine Haber Aydın tarafından gündeme getirilen olayda, jeotermal firmalarının Aydınspor 1923’e para verdiği ortaya çıkmıştı. Aydınspor 1923 Başkanı Hüsamettin Artan ve bazı kulüp yöneticilerinin AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’a yakınlığı biliniyor.

Editör: Haber Merkezi