Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan Aydınlı Mehmet Hoca olarak tanınan Mehmet Pala’ya yurt içi ve yurt dışından ziyaretçiler geliyor. Çocuk yaştan itibaren aldığı eğitimle kendisini Havas ilminde geliştiren Pala, yaşadığı yoğunluktan dolayı memnun olduğunu söylüyor.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan ve Türkiye’nin çeşitli illerinde şubeleri bulunan Aydınlı Mehmet Hoca olarak tanınan Medyum Mehmet Pala’ya yurt dışından da gelenler oluyor. Özellikle Bozdoğan’da bulunan merkezlerine ziyaretçi akını olduğunu söyleyen hoca, “Bozdoğan’da bulunan merkezimiz günde 80 ila 100 arasında vatandaşımızı ağırlıyor. Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da çok sayıda misafirimiz geliyor” dedi.

Gelenlere kesinlikle fal bakmayan ve gelecekle ilgili bilgi vermeyen ünlü Havas alimi kimsenin gelecekten bilgi veremeyeceğini söyledi. Geleceği insanoğlunun bilmesinin mümkün olmadığının altını çizen Aydınlı Mehmet Hoca, “Bize fal baktırmak için gelenleri geri çeviriyoruz. Falcılık yapmak hem dolandırıcılık hem de çok büyük bir günah” dedi.

Yanında 12 kişiyi istihdam ettiğini söyleyen ve asistanları bulunan Pala’nın ziyaretçilerinden dolayı Bozdoğan esnafının da memnun olduğu öğrenildi. Bozdoğan’a hocayı ziyaret etmek için gelenlerin kentin gelişimine katkısı olduğunu belirten esnaflar, “Hocamızın ziyaretçileri oldukça fazla. Buraya gelip randevu alabilmek için bekleyenler veya sırasının gelmesini bekleyenler ilçemizde dolaşarak alışveriş yapıyor. Haliye esnafın işlerinin de artmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.