Çölyak hastaları glutensiz unu 2 kilogramlık paketler halinde Zafer Meydanı'ndaki Halk Ekmek büfesinden temin edebilecekler. Çölyak hastaları ve aileleri istedikleri zaman istedikleri unlu mamulü yapabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Çölyak hastalarının beslenmeleri için gerekli ürünlere ulaşmalarının çok zor olduğunu belirten Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Nilgün Akçalı "Biz anneler çölyak hastası çocuklarımızın istedikleri her şeyden tattırabilmek, onları mahrum bırakmamak için uğraşıyoruz. Bizi en çok bir anne, bir kadın anlayabilir" diyerek Halk Ekmek'te glutensiz un satılmaya başlanmasından dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti. Akçalı, özellikle çocuk çölyak hastaların yolda yürürken kokusunu aldıkları ve yiyemedikleri sıcak pide, lokma, simit gibi yiyecekleri bundan sonra evlerde kolaylıkla yapabileceklerini anlattı. Nilgün Akçalı "Biz artık çocuklarımıza istediğimiz zaman pasta, kurabiye, simit, pide yapabileceğiz. Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Ekmek'ten satmaya başladığı unu ancak kargoyla getirtebiliyorduk. Şimdi elimizi uzattığımızda una ulaşabileceğimizi bilmek bizleri çok mutlu etti " ifadelerini kullandı.

Unu Halk Ekmek büfesine geldiği gün satın aldığını ve evde börek yaptırıp hemen tadına baktığını anlatan çölyak hastası Adem Yurttanır, "Daha önce unu bulabilmek için ya market market dolaşıyorduk ya da kargoyla getirtmek için telaş yaşıyorduk. Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun bize böyle bir imkân sunması çok büyük bir velinimet oldu, kendisine minnettarız" dedi.

Son aylarda çok zayıflayan kızına geçen ay çölyak tanısı konulduğunu anlatan Elif Altunç, uyguladıkları diyetle çocuğunun sağlığının yerine gelmeye başladığını belirtti. Tanı konulmadan iki gün önce Büyükşehir Belediyesi'nin glutensiz ekmek satışına başladığını söyleyen Altunç "Bizim için bu büyük nimet oldu. Benim kızım pastayı ve lahmacunu çok sever, şimdi bu unla ona lahmacun yapacağım. Yakında kızımın doğum günü, doğum günü için pasta da yapacağım. İnşallah bizim için daha iyi olacak. Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na çok teşekkür ederim" dedi.

Uzun yıllardır çölyak hastası çocuğuyla yaşadığı sıkıntıları anlatan Hilal Bilgiç "Artık Halk Ekmek'e ekmeğimiz ve unumuz geliyor. Bütün annelerin önceliği çocuklarının sağlığıdır. Başkanımız Özlem Çerçioğlu bir anne olarak bizleri anladığı için bu katkıları yaptı" diye konuştu.

Çölyak hastaları, tahıllardaki glutene alerjileri olduğu için gluten içeren hiçbir ürünü tüketemiyorlar.