Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından il genelinde yapılan alt yapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak senelerdir su sorunu yaşayan Yeniköy Mahallesi için Güdüşlü mevkisinde sondaj çalışması yapıldı.

30 yıldır özlemini çekiyorlardı

Koçarlı ilçe merkezine 10, Aydın il merkezine 30 km. uzaklıkta bulunan Yeniköy Mahallesi’nde 30 yıldır su problemi yaşanıyordu. Yeniköy Mahallesi’nin kullandığı su, yaklaşık 12 km. uzaklıktan, Bağarası çayı kenarından geliyordu.

Mesafenin uzun olması, hattın tarım arazilerinin içerisinden geçiyor olması nedeniyle sık sık problem yaşanan mahallede, özellikle yaz aylarında su kesintisi meydana geliyordu. 12 km. uzaklıktan gelen hatta yaşanan en ufak bir patlakta bakım-onarım çalışmaları günlerce sürüyor, bu süre içerisinde Yeniköy Mahallesi’ne su verilemiyordu.

Topuklu Efe talimat verdi

Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendisine Yeniköy Mahallesi’nin su sorunu olduğunu ileten Muhtar Yalçın Altındiş’e anında yanıt verdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekiplerini Yeniköy Mahallesi’ne gönderen Başkan Çerçioğlu, sorunun çözüme kavuşturulması için hızlı bir çalışma yapılmasını istedi.

Başkan Çerçioğlu’nun talimatı doğrultusunda Yeniköy Mahallesi’nde incelemelerde bulunan ekipler, Güdüşlü mevkisinde su buldu. Sondaj çalışması başlayan ASKİ ekipleri, kısa sürede Yeniköy Mahallesi’nin özlemini duyduğu suyu halkın kullanımına sunmayı istiyor.

Muhtar Altındiş : “30 yıldır özlemini duyduğumuz tatlı suya kavuşuyoruz”

Konuyla ilgili konuşan Yeniköy Mahalle Muhtarı Yalçın Altındiş, Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti. Muhtar Altındiş; “30 yıldır özlemini duyduğumuz tatlı suyumuza kavuşacağız. Bu konuda Özlem Çerçioğlu’yla beraber katıldığımız toplantıda sorunu iletmiştik. Kendisi hemen çalışmayı başlattı. Artık temiz ve berrak su kullanacağız. Ben, şahsım ve mahallem adına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” dedi.