Cem Celil Lale/HaberAydın - Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapan ve Efeler Belediye Başkanı seçilen ancak aday gösterilmeyince istifa ederek sırasıyla AKP, MHP ve Demokrat Parti’yle adaylık pazarlığı yapan Mesut Özakcan’ın mal varlığı hakkında yaptığı savunma şaşkınlık yarattı.

Efeler muhtarlarıyla Gar restoranda bir araya gelen Özakcan, kendisinin satın aldığı ancak Efeler Belediyesi’nde çalışan gelininin üzerine yaptığı 12 metrelik yat, seçildikten sonra satın aldığı ultra lüks ev ve oğlunun bindiği iddia edilen 4x4 cip ile ilgili “Bunlar benim 3 aylık maaşımla alabileceğim şeyler” dedi.

Meclis Üyesi adaylarından para istemişti

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Efeler Belediye Başkan Adayı gösterildiğinde üzerine kayıtlı sadece eski bir dükkanı bulunan Mesut Özakcan, listesinde yer verdiği belediye meclis üyelerinden seçim giderleri için para istemişti.

O dönemde herhangi bir mal varlığı olmayan Mesut Özakcan, belediye başkanı seçildikten sonra süper lüks bir ev satın almıştı. Ardından oğlu Berkin Özakcan sık sık Efeler’de açtığı alkollü işletmelerle gündeme gelmiş, kamuoyunda Özakcan ailesinin aniden zenginleşmesi tepki toplamıştı.

İsimleri sık sık akçeli işlerle anıldı, savunması ‘3 aylık maaşımla alabileceğim şeyler’ oldu

Bilindiği gibi Aydın’da en çok konuşulan konuların arasında Özakcan ailesinin akçeli işleri olmuştu. İsimleri sık sık ‘rant’ iddialarıyla anılan Mesut Özakcan’ın kamuoyunun tepkisini toplayan mal varlığıyla ilgili ‘3 aylık maaşımla alabileceğim şeyler bunlar’ savunmasını yapması vatandaşların tepkisini çekti.

Özakcan’dan maaşının ne kadar olduğunu açıklamasını isteyen vatandaşlar, “Dükkanı sattım diyor, kaça satmış? Evi kaça almış? Bu adamın aylık maaşı ne kadar ki bu kadar mal varlığını maaşla alabileceğini söylüyor. Aydınlı’nın aklıyla alay etmesinler” ifadelerini kullandı.