Cem Celil Lale/HaberAydın

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve Aydın’ı sarsan “yandaşa kıyak” olayıyla ilgili çarpıcı bilgiler gelmeye devam ediyor. Bilindiği gibi kapanan İsabeyli Belediyesi’nden Nazilli Belediyesi’ne devredilen kafeteryaya, Nazilli Belediyesi tarafından 250 bin TL para harcandıktan bir sene sonra Nazilli Belediyespor yöneticisi Mehmet Yılmaz’a devredilmişti.

Devredilen kafeterya Adnan Menderes Üniversitesi yerleşkesinin hemen karşısında yer alıyor, okulların açılmasıyla beraber tıklım tıklım doluyordu. Nazilli Belediyesi’ne ait NAZBEL isimli şirket tarafından işletilen kafeterya, hiçbir geçerli sebep gösterilmeden Mehmet Yılmaz’a devredildi.

NAZBEL’in işletmesi senaryo muydu ?

Nazilli Belediyesi’ne yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Mehmet Yılmaz, kafeteryayı İsabeyli Belediyesi’ne ait olduğu dönemde gözüne kestirmiş. Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla beraber Nazilli Belediyesi’ne devri yapılan kafeteryayı Haluk Alıcık’tan isteyen Mehmet Yılmaz’a Alıcık tarafından olumsuz yanıt verilmiş.

Alıcık’ın kafeteryanın işletmesini NAZBEL isimli belediye şirketine vermesi üzerine küplere binen Yılmaz ve Alıcık arasında ipler bir süreliğine kopmuş. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın yakın bir dostu tarafından arabuluculuk yapılarak bir araya getirilen Mehmet Yılmaz ve Haluk Alıcık, kamuoyu tepkisini azaltmak ve kafeteryanın restorasyonunu belediye bütçesinden yapmak için uzlaşma sağlamış. Alıcık’ın ‘Bir sene NAZBEL tarafından işletilmesi ve restorasyonunun yapılması’ teklifine sıcak bakan Yılmaz, kafeteryayı yeniden istemek için bir sene beklediği iddia ediliyor.

Halkın cebinden çıkan 250 bin lira Mehmet Yılmaz’a yaradı

Tepe Kafe isimli işletmeye Nazilli Belediyesi tarafından 250 bin lira masraf yapılması kamuoyunun tepkisini çeken bir diğer konu. Nazilli Belediyesi tarafından teslim alındıktan sonra belediyenin kasasından 250 bin TL harcanarak restore edilen kafeterya adeta baştan aşağı yenilenmişti.

Nazilli Belediyesi tarafından çeyrek milyon lira para harcanmasına rağmen bir sene gibi kısa bir sürede yandaş Mehmet Yılmaz’a devredilen kafeteryanın neden devredildiği, işlerinin bu kadar iyi olmasına rağmen işletmesinin neden NAZBEL isimli belediye şirketinde kalmadığı, belediyenin kasasından harcanan 250 bin liranın akıbetinin ne olacağı cevap bekleyen sorular arasında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi