Cem Celil Lale/HaberAydın – Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan halk otobüsleri, halk ekmek büfeleri, ekonomik ürünler satılan kafeteryalar ve Ege Et gibi projelerin kâr etmediğini söyleyen sözde muhalefet, projelerin önüne geçilmesi için kampanya başlattı. Dar gelirli vatandaşların ekonomik et, ekmek, seyahat gibi imkanlardan yararlanmasını sindiremeyenler, belediyenin kâr etmesi gerektiğini savundu. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik odaklı projelerinden faydalanan vatandaşlar, hizmetlerden memnun olduklarını söylerken seçkinci grupların açıklamalarına ateş püskürdü.

Garibanın halinden anlamıyorlar

Halk ekmek büfelerinden ekonomik ekmek aldığını söyleyen bir vatandaş, “Hayatımızın her alanında vahşi zamlarla karşı karşıya kalıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi sayesinde ucuz ekmek alabiliyoruz. Yine aynı şekilde etimizi Ege Et’ten alıyoruz. Bunu bari vatandaşa çok görmesinler” dedi.

Komşu iller “Ege Et” istiyor

Türkiye genelinde et fiyatlarındaki artış vatandaşın en büyük problemlerinden biri haline gelirken Aydınlılar Ege Et şubelerinden ucuz et satın alıyor. Üretici ve tüketiciyi buluşturan Ege Et şubeleri, komşu illerinin de dikkatini çekiyor.

Aydın’da faaliyet gösteren Ege Et şubelerinin kendi şehirlerine de açılmasını isteyen vatandaşlar Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulunuyor