SÖKE/HaberAydın - 2014 yerel seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak giren ve Söke Belediye Başkanı seçilen Süleyman Toyran, yeniden partisinden aday gösterilmemesi üzerine Söke Belediyesi’nde çalışan CHP’li personelleri sürgüne yolluyor.

Seçimlere sayılı günler kala personeline zulme başlayan Süleyman Toyran, ilk olarak 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilmesi için gece-gündüz çalışan CHP’li belediye çalışanlarını sürgüne yolladı. Bugün 10’a yakın CHP’li personelin Başkan Toyran’ın talimatıyla görev tanımlarına uymayan yerlerde çalışmaya zorlandığı ortaya çıktı.

Sürgün işçinin anne ve babasından tepki

Toyran’ın sürgüne yolladığı CHP’li personel İsa Kır’ın babası Ali Kır, sosyal medya hesabından zehir zemberek bir açıklama yaptı. Açıklamasında Toyran’a seslenen baba Ali Kır, “Emeksiz muhteşem kazanamayacağını bile bile adı şanı olmayan bir partiye giderek CHP’yi bölebilir miyim acaba diyerek yarışa giriyor. Bu da yetmemiş gibi namus ve şerefiyle çalışan çocukları kendi birimlerinden alarak faşizan bir şekilde şantiye şefliğine gönderiyor. Eyy muhteşem bunu çok iyi bilmelisin, bizler tuvalet temizleriz, Söke’yi de temizleriz. Sorun yok, bizler çok bedel ödedik. Sen de bunu biliyorsun. Senin bu sürgünün bize bayram ikramı gibi gelir. Böyle ufak işlerle uğraşma” ifadelerini paylaştı.

Çocuğunun sürgüne gönderilmesine tepki gösteren anne Ayşe Kır ise, “Sadece gülüyorum yaptığı saçmalığa. Hele benim gibi yaralı bir annein ahını almasına benim tek dayanağım oğlum. Ben onun yüzünün gülmesi için dünyaları önüne sererim. Canımı acıtmasaydın be Sayın Süleyman Toyran” dedi.

CHP’liler öfkeli

Toyran’ın işçileri sürgün etmesine tepki gösteren partililer ise öfke püskürdü. Konuyla ilgili Toyran’a büyük tepki gösteren vatandaşlar, “Aday olamayınca acısını emekçilerden çıkartıyor. Ne kadar küçük düşünceli olduğunu herkese göstermiş oldu. Bu isimler CHP’de delege olan isimler. Hatta birisi CHP Kadın Kolları Başkanı’nın eşi. Yazıklar olsun” dedi.