Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın adaylık oyununu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bozdu. Tezcan, kendisine yakın gördüğü ilçelerde bol keseden adaylık garantisi veriyor, bazı yeni isimlerle de görüşmeler yapıyordu.

Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun tekrar aday gösterilmesi beraberinde ilginç gelişmeleri getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından adaylığı açıklanan Başkan Çerçioğlu, 2019 yapılması planlanan yerel seçimlerde adayların belirlenmesinde önemli bir rol üstlenecek. Birlikte çalışacağı A takımını özenle seçmesi beklenen Başkan Çerçioğlu’nun bazı ilçelerde değişikliğe gidilmesini isteyeceği konuşuluyor.

Tezcan’ın hayalleri suya düştü

Geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu dönemde de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adaylığı erken açıklandı. Adaylık açıklaması sonrası salonda bulunan Bülent Tezcan’ın üzgün görünmesi ve düşünceli olması basın mensuplarının ve partililerin gözünden kaçmamıştı.

Başkan Çerçioğlu’nun adaylığının açıklanmasıyla beraber bir süredir aday belirlemede kendisini etken unsur olarak gören Bülent Tezcan’ın hesapları alt üst oldu. Bilindiği gibi ilçelerde yaptığı görüşmelerle bazı adaylara yeşil ışık yaktığı söylenen Tezcan bazı ilçelerde de yeni adaylarla çalışmak istiyordu.

“Aday sensin”

Tezcan’ın kendisine kadro oluşturmaya çalıştığı yönünde ciddi iddialar basında ve kamuoyunda yer alırken Kuşadası ilçesinde Ömer Günel’e “Aday sensin” diyerek garanti verdiği söyleniyor. Tezcan’ın Efeler’de Mesut Özakcan, Söke’de de Süleyman Toyran’a aynı şekilde “Aday sensin” diyerek yaklaşan yerel seçimler öncesi bol keseden adaylık dağıttığı öne sürülüyor.

Şimdi ne olacak ?

Başkan Çerçioğlu’nun adaylığının açıklanmasıyla hüzünlenen Bülent Tezcan’ın adaylık garantisi verdiği isimlere ne diyeceği merak konusu oldu. Tezcan’ın garanti verdiği isimlerin telefonlarına çıkmadığı, yüzyüze gelmekten de kaçındığı konuşulan konular arasında yer alıyor.