Aydın Valiliği, 18 yaş altı çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik olarak ders saatleri içerisinde internet ve elektronik oyun salonlarına girmelerinin önlenmesi, çakmak ve de çakmak gazı satışının yasaklanmasına dair karar aldı.

Aydın ili sınırları içerisinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilkokul, ortaokul ve lise dengi düzeyindeki özel ve resmi tüm okul öğrencilerinin eğitim öğretim saatleri içerisinde internet ve elektronik oyun salonlarına yoğun ilgi gösterdikleri tespit edildiğinden, 18 yaşından küçük öğrencilerin hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında yanlarında veli veya vasileri olmadan internet ve oyun salonlarına girmeleri yasaklandı. Alınan kararla kamu düzeninin sağlanması, öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan ve suçtan uzak tutulmasını ve okula devamsızlıklarının önüne geçilmesini hedefleniyor.

Aydın Valiliği’nin aldığı bir diğer kararda ise, il sınırları içerisinde kimyasal gaz ihtiva eden çakmak ve çakmak gazı satışı ile yeniden doldurulmasının önlenmesi ve yasaklanmasına karar verildi. Bu karar ile çocukları ve gençleri solumak, koklamak yoluyla bağımlılık yapan fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen, çakmak ve çakmak gazının zararlarından korumak, bu maddelere çocukların erişimini önlemek ve onları bu maddelerden uzak tutmak amaçlanıyor.