Cem Celil Lale/HaberAydın - Son dönemde temel gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları Aydınlılar’ı da isyan ettirdi. Pazara çıkan vatandaşlar fiyatların çok yüksek olduğunu belirterek yetkililere tepki gösterdi. Özellikle AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ı eleştiren vatandaşlar, “Sayın Mustafa Savaş Aydın Milletvekili ve önemli bir komisyonun başkanı. Kırmızı plakalı makam arabasıyla pazara gelmesini beklemiyoruz ama en azından vatandaşın sesine kulak versin” dedi.

Artık pazar arabaları dolmuyor

Aydın ili genelinde semt pazarlarında fiyatlar adeta uçuyor. Tezgaha çıkan domatesin en ucuzu 6 ila 7 lira arasında satışa sunuldu. Bazı tezgahlarda domatesin 11 liradan satıldığı görülürken, ıspanak 9, yeşil soğan 16, biber 11, pırasa 8, muz 10 lira etiketiyle vatandaşın karşısına çıktı.

Lahana altınla yarışıyor : Çeyrek lahana satışı başladı

Öte yandan bazı satıcıların lahanayı tam, yarım ve çeyrek olarak satması dikkat çekti. Tam lahana almaya bütçesi yetmeyen vatandaşlar, çeyrek veya yarım satın alarak evine götürdü. Lahananın çeyrek satışa sunulmasına şaşırmadıklarını belirten vatandaşlar, “Lahananın fiyatı bile uçmuş gitmiş. Çeyrek almaya gücümüz yetti. Bu gidişle zor günler yaşayacağız. Domatesi yarım kilo aldım. Eskiden 100 lirayla pazara çıkar, elimiz kolumuz dolu dolu evimize dönerdik. Şimdi yemeklik almaya yetmiyor o paralar. Meyve yemeyeli haftalar oldu” şeklinde konuştu.