Cem Celil Lale/HaberAydın

Gündeme gelmek için her fırsatta Aydın Büyükşehir Belediyesi’yle gerilim yaratmaya çalışan Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’le ilgili çok konuşulacak iddianın sahibi Büyükşehir Meclis Üyesi Necmettin Ünüvar’dan geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuyucak’ta uygulanan cezai işlem hakkında asılsız bilgi paylaşan Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’e cevap veren Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Necmettin Ünüvar; “Kendi su borcunu ödüyor musun?” dedi.

Ertürk neden su faturasını ödemiyor ?

Geçtiğimiz günlerde ASKİ tarafından başlatılan çalışmalarla ortaya çıkan ve başta Pamukörenliler olmak üzere tüm Aydın’da şok etkisi yaratan “paslı boru” olayından sonra bu kez de Ertürk’ün su borcunu kasıtlı olarak ödemediği ortaya çıktı.

Kuyucak Belediye Başkanı olarak topluma örnek olması beklenen Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün evinde ve çiftlik evinde iki ayrı abonelik bulunduğu, iki aboneliğinde su parasını kasıtlı olarak ödemediği öne sürüldü.

Ünüvar’a cevap verecek mi ?

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’e yönelik “Kuyucak Belediye Başkanı sen kendi evinde kaçak su kullanıyor musun? Evinin ve çiftlik evinin su faturalarını ödüyor musun? ASKİ’ye kaç TL şahsi su borcun var? Tabi, kişi kendinden bilir işi… Değil mi?” ifadelerini kullanan Necmettin Ünüvar’ın sorularının yanıt bulup bulmayacağı merak ediliyor.

Konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün su borcunun olmaması durumunda çoktan açıklama yapacağı konuşuluyor.

Maddi durumu iyi

Öte yandan Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün Kuyucak’ın sayılı zenginlerinden olduğu ve hatrı sayılır bir serveti olduğu söyleniyor. Ertürk’ün parasının olmasına rağmen su borcunu neden ödemediği merak edilirken, hiçbir açıklama yapmaması akıllarda soru işareti oluşturuyor.