Buzdolapları, günümüz modern yüzyıl dünyasında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılan beyaz eşya teknolojileri arasında yer alır. İleri nesil teknolojilerinin sağladığı çalışma prensipleri ile gıdaların uzun süre ilk günkü tazeliğini koruyacak şekilde saklanabilmesine yardımcı olur. Bu şekilde fonksiyonları ile modern toplum yaşamının en temel ihtiyaçlarından birisi olan buzdolaplarının iç kısmında bir aydınlatma lambası bulunur. Bu lamba ile iç kısımda işlemlerin daha rahat şekilde gerçekleştirilmesi sağlanırken, buzdolabı kapağı açıldığında devreye girer, kapatıldığında ise devreden çıkar. Kaliteli malzemelere sahip olan ileri nesil Arçelik buzdolaplarında da bu aydınlatma lambasına ilişkin olarak arıza yaşanabilir. Özellikle de buzdolabı lambasının yanmaması sorunu Sancaktepe Vestel Servisi merkezine buzdolapları ile ilgili olarak en fazla görülen problemlerden birisidir.

Buzdolabının iç kısmındaki aydınlatma lambasının yanmamasının birden fazla nedeni olabilir. Bu kapsamda da buzdolabının lambasının patlamış olması, oksitlenmiş olması ya da buzdolabı kapağının açıldığını algılayamıyor olabilir. Bu olasılıkların kontrolleri uzman Üsküdar Vestel Servisi beyaz eşya teknisyenleri tarafından etkin biçimde gerçekleştirilir. Buzdolabının aydınlatma lambası işlevini kaybetmiş ise hızla yerinden sökülerek, yerine yeni lamba takılır ve sorun çözüme kavuşturulur. Ancak lamba sağlam olmasına rağmen buzdolabı kapağı açıldığında devreye girmiyor ise tetikleyiciye basıldığında çalışıp, çalışmadığı ile arıza tespit edilebilir. Uzman beyaz eşya teknisyenleri bu tip bir durumda tetikleyici sorununun çözümü için gerekli olan onarım müdahalelerini yerinde gerçekleştirir. Eğer onarım yeterli etkiyi oluşturmuyor ve sorunun çözümünü oluşturmuyor ise aydınlatma sisteminin komple yenisi ile değişim işlemi gerçekleştirilir. Bu şekilde buzdolabının kapağı açıldığında aydınlatma lambasının devreye sorunsuz şekilde girmesi sağlanabilir.

Buzdolabının bu tip parçalarında herhangi bir değişim gerekliliği söz konusu olur ise Sultanbeyli Vestel Servisi merkezinin beyaz eşya teknikerleri tarafından değişimler orijinal yedek parça kullanılarak, gerçekleştirilmektedir. Çünkü dayanıksız yapıya sahip olan orijinal olmayan buzdolabı yedek parçaları kısa süre içerisinde tekrar arızalanır. Bu durumda servis hizmeti maliyetlerinin ekonomik olmasını sağlamaya çalışırken, çok daha ciddi maliyetlerle karşı karşıya kalınmasına neden olur. Bu yüzden buzdolabının parça değişimleri sadece orijinal yedek parçalar ile gerçekleştirilmektedir. Böylelikle yeni takılan parçanın uzun ömürlü olarak işlevini sağlar.