Başta Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında algı yaratmaya yönelik yayınlar yapan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Milletvekili Aday adaylarından Bahri Kanat yaptığı yayınlar nedeniyle cezalandırıldı. Bilindiği gibi bir süre önce Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluş günü hakkında paylaşımlar yapan Kanat, “Boşa Mustafa Kemal’in askerleriyiz İzmir’in dağları vs. diye gürültü yapmayın” ifadelerini kullanmıştı.

Daha önce AK Parti İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan ve 27. dönem milletvekilliği seçimlerinde yine AK Parti’den aday adayı olan Bahri Kanat’ın Cumhuriyet düşmanı paylaşımları da ortaya çıkmıştı. Yine sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kanat, “Tarihin gerçeklerini anlatan bir devlet isterdim. 29 Ekim’leri 30 Ağustos’ları hiç sevmem. İzmir’in dağlarını ise hiç sevmem. 80 yıldır aynı terane. Bayatlata bayatlata içine ettiler” yazarak Aydınlılar’ın tepkisini toplamıştı.

24 eşit taksitte ödeyebilecek

Sosyal medya hesabından karara sitem eden Kanat, “Mahkeme kararını kınıyorum” dedi. Öte yandan Bahri Kanat’ın mahkemenin verdiği 7 bin 80 liralık adli para cezasını 24 eşit taksitle ödeyebileceği öğrenildi.