Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşları kaliteli ve ekonomik etle buluşturmak için hayata geçirilen EGE ET projesine CNN TÜRK ekranlarında yer verildi.

Kırmızı et krizi gözleri Aydın’a çevirdi

Tarım ülkesi olan Türkiye’de yürütülen yanlış politikalar sonucunda son yılların en büyük problemi kırmızı et. Geçtiğimiz günlerde hükümet, fiyatları düşürmek için büyükbaş hayvan ithalatında gümrük vergisi oranlarını yüzde 26'ya, karkas et ithalatında ise yüzde 40'a düşürdü. 75 bin ton et ithal edilmesi planlanıyor.

Alınan bu kararın yerli üreticiye darbe vuracağı ve üretimi olumsuz etkileyeceği birçok kesim tarafından dile getirildi. Bunun yanı sıra et ithalatının fiyatları düşürmesi de beklenmiyor.

Çerçioğlu’nun projesinde üretici ve tüketici Ege Et’te buluşuyor

Türkiye’nin en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve sosyal projeleriyle vatandaşların sevgilisi haline gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun projesi ülke gündemine oturdu.

Cnn Türk kanalının bizzat Aydın’a gelerek incelediği Ege Et’te, üreticinin ve tüketicinin doğrudan buluşturulduğu konu edildi. Hiçbir aracıya gerek kalmadan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ege Et isimli şirket tarafından yürütülen aracılık işleminde kâr amacı güdülmüyor. Kâr amacı güdülmemesi nedeniyle fiyatlarda ciddi oranda düşüş meydana geliyor.

Çerçioğlu farkı

Kuyucak, Köşk, Koçarlı, Çine, Kurtuluş, Balık Hali, Nazilli, Mimarsinan, Çarşamba, İncirliova, Söke, Germencik, Didim, Sultanhisar, Kuşadası şubelerinde vatandaşla buluşturulan kaliteli ve ekonomik etlerin satışı , güler yüzlü personel ve steril ortamda gerçekleştiriliyor. Dana Kıyma, Tranç, Kuşbaşı, Rosto, Dana sucuk, Bonfile ürün çeşitlerini satışa sunan Ege Et şubelerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.