Cem Celil Lale/HaberAydın - CHP Kuşadası ilçe yöneticiliği yapan ve Ocak ayında yapılan kongreyle AK Parti İlçe Başkanı olan Mustafa Gökçe’nin yönetim kurulu listesinde yer alan iş adamı Gökhan Sabri Belge partisinden ve görevinden istifa etti. Son günlerde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesiyle başlayan tartışmalar üzerine Erbaş’a tepki gösteren Gökhan Sabri Belge, sosyal paylaşım sitesi üzerinden çok sert yorumlar yapmıştı.

“Kadir Mısıroğlu gibi bir kansızı böyle hassas bir günde ziyaret etmek nasıl bir kafadır” demişti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesi üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Belge, “Bizim Türk milleti olarak en büyük hassasiyetimiz VATANIMIZ, BAYRAĞIMIZ VE DİNİMİZ dir. Atatürk ve vatan toprağını kanlarıyla sulamış binlerce vatan evladına keşke yunan kazansaydı diyerek ecdada hakaret eden kadir mısırlıoğlu gibi bir kansızı böyle hassas olduğumuz bir günde ziyaret etmek nasıl bir kafadır anlamış değilim. Ayrıca bir diyanet işleri başkanının yazdığı kitaplara bakarmısınız?Sayın Cumhurbaşkanım gereğini yapın lütfen ! Şimdi bunları nasıl yazıyorsun atılırsın diye abuk subuk konuşanlar olabilir. Cevabı peşinen söyleyeyim. Doğruyu savunup söylemeyen dilsiz şeytandır. NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!” ifadelerini kullanmıştı.

Belge’nin yaptığı paylaşımlar nedeniyle İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı’yla ters düştüğü, yaşanan tartışmadan sonra istifa ettiği iddia ediliyor.