Cem Celil Lale/HaberAydın - Efeler Belediyesi tarafından Dalama’da yaptırılan ‘güneş enerjisi santrali’ ile ilgili skandal bir iddia gündeme geldi. Santral yapım işi ihalesini bizzat kendisi hazırlayan Mesut Özakcan’ın Özmühendislik şirketine ortak olduğu söyleniyor.

İhale şartnamesinde, ‘saha içindeki tüm imalat olması gerektiği gibi; müteahhit tarafından yapılır’ şeklinde madde olmasına rağmen bahse konu sahada Efeler Belediyesi’ne ait iş makinalarının günlerce çalıştığı ortaya çıktı. 5 milyon 290 bin liraya Özmühendislik isimli şirkete verilen ihale sonrası, şirketin hiçbir hafriyat ve drenaj işi yapmadan parayı tahsil ettiği kaydedildi.

Özmühendislik tarafından yaklaşık 5,5 milyon (trilyon) liraya alınan ihalenin şartnamesinde, “Hafriyat drenaj işlerini müteahhit yapar” şeklinde ayrı bir madde daha olduğu öğrenildi. Şirketin bu maddelere rağmen ihaleyi alması, ihaleyi aldıktan sonra hiçbir imalat, hafriyat ve drenaj çalışması yapmaması tüm okları Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a çevirdi.

Özakcan’ın neyin karşılığında Efeler Belediyesi’ne ait iş makinalarını günlerce şirketin hizmetine sunduğu merak ediliyor. Özakcan’ın ortak olduğu konuşulan şirketin hafriyat, drenaj ve saha içi imalat yapmadığı için Efeler Belediyesi’nden ‘milyonlarca lira’ haksız tahsilat yapmış olabileceği söyleniyor.