Cem Celil Lale/HaberAydın - Özellikle Ankara, Adana, Aydın ve Mersin sonuçlarının manipülasyon maksadı taşıdığı anlaşılırken sözde anket sonuçlarına bir tepki de Avrasya Araştırmalar Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz’dan geldi. Konuyla ilgili twitter hesabından açıklama yapan Özkiraz, gezici araştırma sonuçlarının yalan olduğunu, para verenlerin yüksek çıkartıldığını açıkladı.

Özkiraz, “Üzülerek yazmak zorundayım bugün yayınlanan gezici anketi tamamen düzmece. Anket veren adaylar yükseltilmiş vermeyenler gömülmüş. Mesela İyi Parti şu anda Mersin’de 3. durumda. Adana, Aydın, Ankara’da Millet İttifakı önde. İddialıysa Mersin ve Aydın için iddiaya girelim mi?” ifadelerini paylaştı.

Düzmece ankette bariz hatalar

Yapıldığı söylenen ankette ise teknik olarak bariz hataların olduğu ortaya çıktı. Anketin süresinin 45 gün olmasının yanlış olduğunu söyleyen Kemal Özkiraz, “45 gün anket süresi olmaz. Sürekli gündem değişir” dedi.

Düzmece ankette adaylığı açıklanmayan ismi sormuşlar

Algı yaratmak amacıyla yayınlanan sözde anket sonuçlarına göre, Ankara’da geride gösterilen Mansur Yavaş’ın ismi vatandaşlara 1 Aralık’ta sorulmaya başlanmış. 18 Aralık’ta adaylığı açıklanan Mansur Yavaş’ın kasıtlı olarak geride gösterildiği düşünülüyor.