Cem Celil Lale/HaberAydın - Korumar ve Adakule oteli arasında kalan, Ramada otelin karşısında bulunan alan, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazineden kiralandı. Bakanlar Kurulu kararıyla ‘turizm bölgesi’ ilan edilen alan, Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla halkın kullanımına uygun günü-birlik tesis olarak planlandı. Daha önce de Kuşadası’nın merkezinde bulunan TARİŞ arazisini 25 milyon TL bedelle satın alarak kamulaştıran Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu araziyi de kiralayarak vatandaşlara kazandırması memnuniyet yarattı.

Bitkisel doku muhafaza edilerek vatandaşa nefes alma alanı yaratılıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan alanda, bitkisel doku muhafaza edilerek vatandaşların nefes almasını sağlayacak sosyal tesis yapılacak. Özel sektör tarafından kısıtlı alanı bırakılan vatandaşların aileleriyle beraber vakit geçirmesi için planlanan alanla ilgili çalışmaların kısa süre içerisinde bitirilmesi bekleniyor.

Benzemezler ‘botanik parkta ağaç kesiliyor’ yalanına sarıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan alanda zemin düzeltme çalışması yapılıyor. Doğal botanik parkın uzağında olan arsaya giden AKP’nin Kuşadası Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan, AKP İlçe Başkanı Mustafa Gökçe ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Bayraktar, basın açıklaması yaparak ‘botanik parkta’ ağaç kesiliyor yalanını söyledi.

Bakanlar Kurulu kararıyla ‘turizm bölgesi’ ilan edilen ve doğal botanik park ile herhangi bir yakınlığı bulunmayan alanda ağaç kesildiğini öne süren Akdoğan, alanın doğal botanik park olduğunu öne sürdü.

Akdoğan’ın aday olduğu parti tarafından ihale edilen ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı alanın ‘ne olduğundan’ dahi haberdar olmayan Akdoğan’ın açıklamaları şaşkınlık yarattı.

‘Ağaç katliamı arıyorsa yakınlarına baksın’

Akdoğan’ın seçmeni yanıltmaya çalıştığını söyleyen vatandaşlar, “Eğer Akdoğan ağaç katliamı arıyorsa kendi partisine baksın. Daha bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Sayın Cumhurbaşkanı’nın afişleri görünmediği gerekçesiyle onlarca ağaç kesildi. Yazıklar olsun. Fuat Bey Türkiye’den uzak kaldığı dönemde seçmenin zekâsını unutmuş olmalı. Herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.