Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan ünlü Havas Alimi Aydınlı Mehmet Hoca’yı bölge insanı çok seviyor. Merkez ofisinin Bozdoğan’da olması nedeniyle vaktinin büyük çoğunluğunu Bozdoğan’da geçiren ve aslen Bozdoğanlı olan Aydınlı Mehmet Hoca’nın ilçelerine çok büyük katkıları olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Hocanın Bozdoğan’da olması bizim için büyük şans. Kendisini ziyarete gelen insanlar Bozdoğan’da vakit geçirerek para harcıyor. İlçemize katkısı çok büyük” ifadelerini kullandı.

Dünyanın dört bir yanından gelenler var

Alternatif tedaviyi denemek isteyen ve manevi rahatsızlıklara bağlı sorun yaşayan insanlar Aydın’ın Bozdoğan ilçesine akın ediyor. Aydınlı Mehmet Hoca’yla görüşmek için günler öncesinde randevu alan vatandaşlar hocanın yardımcıları tarafından karşılanıyor.

Günler öncesinden gelenlerin bile olduğu öğrenilirken en büyük problemin randevu alamamak olduğu bilgisine ulaşıldı.

“Çevresine örnek bir insan”

Aydınlı Mehmet Hoca’nın küçük yaştan itibaren dünyanın dört bir yanında eğitim aldığını söyleyen Bozdoğan esnafı, “Mehmet hocamızı en son çocuk yaşta görmüştük. Gitti demişlerdi. Buraya döndüğünde ise ışığıyla çevresini aydınlatıyordu. Allah kendisinden razı olsun. Yıllarca eğitimini aldığı ilmini burada insanlığa dağıtıyor. Biz kendisinden razıyız. Allah’ta ondan razı olsun. Çevresine örnek bir insan” şekline konuştu.