Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın’da yayın yapan ve içerik anlamında gerçeğe dayanmayan haberler paylaşan bir yerel haber sitesinde yayınlanan “Aydın’a Gürsel Tekin bombası” haberinin yalan olduğu ortaya çıktı. Söz konusu haberde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Gürsel Tekin’in getirileceği yazılmış, Gürsel Tekin’le röportaj yapıldığına yönelik ifadeler kullanılmıştı.

Herhangi bir dayanağı olmayan haberin paylaşılması üzerine açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul dışında herhangi bir talebinin olmadığını söyledi. Aydın’da aday olmasının söz konusu bile olmadığını söyleyen Tekin, “Unutmayın ki Aydın’ın çok başarılı bir belediye başkanı var. O da Özlem Çerçioğlu. Ben de çok yakinen desteklediğim bir insandır” dedi.

“Aydın’a sadece Çerçioğlu’nu desteklemek için gelirim”

Yayınlanan düzmece habere öfkelendiği gözlenen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin açıklamasının devamında, “Aydın’a eğer gücüm yeterse mevcut Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na destek olmak için gelirim” ifadelerini kullandı.

Aydınlılar’ı aldatmayı alışkanlık haline getiren sözde haber sitelerinin herhangi bir dayanağı olmayan haberler paylaşması tepki topluyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özlem Çerçioğlu’nun adaylığını ilan etmesine rağmen algı yaratmaya çalışan ve halkı kandırmaya yönelik yayınlar yapan yayın organlarıyla ilgili yasal işlem başlatılması bekleniyor.