Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Necmettin Ünüvar tarafından yapılan basın açıklamasında; "Kendi su borcunu ödüyor musun?

Kuyucak Belediye Başkanı Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuyucak’a yapılan her hizmetten sonra bir şekilde siyasi olarak gündeme gelmeye çalışıyor. Biz eleştirince de sinirleniyor. Büyükşehir Belediyesi Kuyucak Belediyesine kaçak olarak kullanmakta olduğu suların aboneliklerini yapması için 3 defa yazı yazmasına rağmen Kuyucak Belediyesi tarafından abone olunmamış; sonrasında kaçak su kullanımı ile alakalalı tutanaklar tutulmuş. Bunun üzerine Kuyucak Belediye Başkanı kalkmış aslı astarı olmayan açıklamalar yapmış. Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde ayrım yapılmaksızın kaçak kontrol çalışmaları yürütülmekte olmasına rağmen sadece Kuyucak’ta yapılıyormuş gibi algı oluşturmaya çalışmış. Hani derler ya hem suçlu hem güçlü bu da öyle işte…

Kuyucak Belediye Başkanı kesilen ceza 1 milyon diye açıklamış, gerçek değil. Halkın kullandığı çeşmelere ceza kestiler diye açıklamış, gerçek değil. İyi su akan çeşmelere tutanak tuttular, iyi su çeşmelerindeki suyu da kestiler diye açıklamış; Kuyucak’ta iyi su akan çeşmelerinden su aktığı gibi bu çeşmelerle alakalı bir tutanak bulunmuyor. İnsan bir Belediye Başkanı kendi ilçesindeki bir uygulama hakkında nasıl olur da bu kadar bilgisiz olur diye düşünüyor. İnsan bu ya, bir kere düşünmeye başlayınca aklına türlü türlü sorular geliyor. Mesela Kuyucak Belediye Başkanı sen kendi evinde kaçak su kullanıyor musun? Evinin ve çiftlik evinin su faturalarını ödüyor musun? ASKİ’ye kaç TL şahsi su borcun var? Tabi, kişi kendinden bilir işi… Değil mi?” ifadelerine yer verildi.